Βασίλειος Νικολόπουλος

Βασίλειος Νικολόπουλος

Επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας MYTILINEOS – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & ΦΑ

Ομιλίες

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
13:00 – 13:20 «Μεταφορά Τεχνογνωσίας και Deeptech: η σύνδεση Έρευνας – Αγοράς και η χρηματοδότησή της»
//
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
13:20 – 13:40 «Μεταφορά τεχνογνωσίας και αξιοποίηση εφαρμοσμένης έρευνας»

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος είναι διδάκτωρ Μηχανικός του Ε.Μ.Π. σε θέματα Ενεργειακής Πληροφορικής και Μαθηματικών αλγορίθμων, με 20ετή εμπειρία σε θέματα δημιουργίας νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, διαχείρισης εταιρικής καινοτομίας. Κατάφερε να μετασχηματίσει την έρευνα του διδακτορικού του σε ένα παγκόσμια καινοτόμο προϊόν. Ιδρυτής της deeptech εταιρίας Intelen, Inc, με έδρα τη Νέα Υόρκη, μια από τις πιο επιτυχημένες scaleups Ελληνικές εταιρίες στον χώρο της ενέργειας, που ασχολήθηκε με την ανάλυση ενεργειακών δεδομένων και την ψηφιακή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με την κατανάλωση ενέργειας. Είναι Head του Applied Research και Development | Innovation της Protergia, MYTILINEOS, όπου συντονίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες, τις δράσεις deep tech καινοτομίας, και τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της Protergia, με βάση την πολυετή τεχνογνωσία και τεχνολογίες της Intelen (IP M&A). Επικεντρώνεται στους τρόπους μετατροπής των καινοτόμων αποτελεσμάτων της έρευνας σε προϊόντα και υπηρεσίες (Technology Transfer μέσω διαδικασιών Design Thinking). Είναι μέντορας στον επιχειρηματικό accelerator StartupBootcamp και βρίσκεται στο top 100 rated μέντορας στο Founder Institute (FI) καθώς και seed investor σε πολλές νέες τεχνολογικές startups. Αριστούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Dundee, με διευρυμένες σπουδές στο Imperial College, το London School of Economics, την γαλλική Ecole Polytechnique και διδακτορικό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

V_Nikolopoulos (2)

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο