Βασίλειος Κωστόπουλος

Βασίλειος Κωστόπουλος

Καθηγητής Τμ. Μηχ/γων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν. Πατρών

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

12:00 – 13:00 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPATRAS IQ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο καθηγητής Βασίλης ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα είναι ο τομέας των Ελαφρών Κατασκευών και των Προηγμένων Υλικών με έμφαση στα Σύνθετα Υλικά. Έχει επίσης εργαστεί στον τομέα των κατασκευών με νανο-τροποποιημένα σύνθετα υλικά με πολυλειτουργικά χαρακτηριστικά, με εφαρμογές στην Παρακολούθηση Δομικής Ακεραιότητας των κατασκευών. Είναι ο κύριος ερευνητής για περισσότερα από 80 ερευνητικά έργα και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 220 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ACARE (Advisory Council for Aerospace Research and Innovation in Europe) και στο Clean Sky 2.

Είναι ο κύριος επιβλέπων 30 ολοκληρωμένων διδακτορικών διατριβών και κάτοχος διπλωμάτων 9 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (3 Ευρωπαϊκες, 1 ΗΠΑ και 5 Εθνικές).

Τα τελευταία 15 χρόνια έχει εργαστεί σε φαινόμενα υψηλού ρυθμού παραμόρφωσης για μηχανολογικές κατασκευές (συμπεριλαμβανομένων των σύνθετων υλικών). Την ίδια περίοδο ασχολήθηκε επίσης με σύνθετα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και με την ανακύκλωση σύνθετων υλικών.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο