Βασίλειος Γογγολίδης

Βασίλειος Γογγολίδης

Στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Δ/νση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Πολιτικών και Δράσεων ΕΤΑΚ, ΓΓΕΚ

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Έρευνας και Καινοτομίας 2021 – 2027
10:30 – 10:50 «Στρατηγική Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027» 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Βασίλειος Γογγολίδης είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών & Μηχ/κών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα του ΕΜΠ. Εργάζεται στην Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός της στρατηγικής για την Έρευνα & Τεχνολογική Ανάπτυξη καθώς και η παρακολούθηση της υλοποίησής της, ο συντονισμός της πλατφόρμας καινοτομίας της ΓΓΕΤ για τις ΤΠΕ, η οποία αποτελεί έναν χώρο συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό και τον ερευνητικό/ακαδημαϊκό χώρο καθώς και κυβερνητικών φορέων. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού, την ανάπτυξη των ερευνητικών υποδομών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ερευνητικών κέντρων. Είναι αρμόδιος για θέματα κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της Έρευνας καθώς και εθνικός εκπρόσωπος σε επιτροπές των προγραμμάτων Ορίζοντας 2020 και Ορίζοντας Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμων σε διάφορες ομάδες εργασίες της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Η προηγούμενη θέση απασχόλησης ήταν στην Δ/νση Τεχνολογικών Εφαρμογών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Gongolidis passport photo 2021-3

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο