Βασίλειος Δρακόπουλος

Βασίλειος Δρακόπουλος

Διευθυντής εφαρμογών Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής, Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ)

Ομιλία

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
Παρουσίαση των Κέντρων Ικανοτήτων
14:00 – 14:40 Ελληνικό Κέντρο Προσθετικής Κατασκευής A.E. (ΕΚεΠεΚ A.E.)

Σύντομο βιογραφικό

Ο κ. Βασίλειος Δρακόπουλος (Δρ. Χημικός Μηχανικός, Παν/μιο Πατρών) είναι Διευθυντής Εφαρμογών και μέλος του ΕΣΙ του ΙΤΕ/ΙΕΧΜH. Είναι συντονιστής/υπεύθυνος του τομέα παροχής υπηρεσιών του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ προς τη Βιομηχανία και επικεφαλής του εργαστηρίου Περιθλασιομετρίας ακτίνων Χ και ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Εκτός του χαρακτηρισμού υλικών με διάφορες μεθόδους (HRSEM/EDX/EBSD, XRD, high temperature XRD, AFM, …), έχει αναπτύξει καινοτόμες τεχνικές ηλεκτρονικής μικροσκοπίας ενώ είναι βασικό στέλεχος της ερευνητικής ομάδας ανάπτυξης γραφενίου σε εύκαμπτα υφάσματα μέσω προσθετικής κατασκευής με χρήση laser. Είναι συν-συγγραφέας σε 99 άρθρα σε περιοδικά με κριτές (hindex: 31). Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 32 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα είτε ως συντονιστής είτε ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του έργου. Έχει περισσότερα από 30 έργα παροχής υπηρεσιών προς τη  βιομηχανία. Επίσης ήταν εθνικός εκπρόσωπος στη δράση COST: “EXIL: exchange in ionic liquids”.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο