Βαγγέλης Σιώκας

Βαγγέλης Σιώκας

Διδάκτωρ Μηχανικός, Project Manager της Θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
17:10 -17:30 «Η σημασία των μηχανισμών και των δομών υποστήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας»

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ευάγγελος Σιώκας είναι Διδάκτωρ Μηχανικός στη γνωστική περιοχή της οικονομικής και στρατηγικής ανάλυσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Διαθέτει μεικτό εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προφίλ στους τομείς της Μηχανικής και των Οικονομικών της τεχνολογίας με περισσότερα από 15έτη επαγγελματικής εμπειρίας στον σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση πληθώρας εθνικών και διεθνών έργων στα αντικείμενα των Καινοτόμων Τεχνολογιών, Επιχειρηματικότητας, διαχείρισης υδάτινων πόρων και εξοικονόμησης ενέργειας, ΤΠΕ και Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Από το 2005 έως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ όπου συμμετέχει σε δύο (2) επιστημονικές ομάδες με αντικείμενο τις «σπουδές καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας» και την «κοινωνία της πληροφορίας» με συμμετοχή σε πληθώρα εθνικών και διεθνών έργων. Από το 2014 μέχρι και σήμερα είναι συντονιστής της Δομής Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ (www.epinoo.gr) και Project Manager του εξειδικευμένου προγράμματος Invent ICT που έχει ως στόχο την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους κλάδους της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

PB210402 (3)

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο