Τσιάμης Γεώργιος

Τσιάμης Γεώργιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 2
12:00 – 14:00 Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών Παν. Πατρών

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Τσιάμης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Μοριακή Μικροβιολογία. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά του επικεντρώνεται στην: (α) ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη μελέτη της φυλογενετικής και λειτουργικής μικροβιακής ποικιλότητας, (β) τη μελέτη της μικροβιακής σκοτεινής ύλης (microbial dark matter) με προηγμένες μοριακές τεχνικές όπως η γονιδιωματική, η γονιδιωματική του ενός κυττάρου, η μεταγονιδιωματική και η μετα-μεταγραφωματική, (γ) μοριακή μικροβιακή διαγνωστική, (δ) μελέτη του μικροβιώματος σε ψάρια ιχθυοκαλλιεργειών και (ε) απομόνωση και χαρακτηρισμό νέων προκαρυωτικών ειδών.

Αυτή τη στιγμή συντονίζει ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται τόσο από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, PRIMA, FAO/IAEA όσο και από ιδιωτικές εταιρείες. Έχει 97 δημοσιεύσεις με κριτές σε διεθνή περιοδικά με IF με δείκτη h 30 και περισσότερες από 5.100 αναφορές.

george_tsiamis_02-p2kgxbqszxcx7pjkshxpwjyp56jale287xyfyx15bo

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο