Στυλιανός Ζερεφός

Στυλιανός Ζερεφός

Καθηγητής Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών ΕΑΠ, Διευθυντής ΠΜΣ «Σχεδιασμός Φωτισμού»

Ομιλία

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 2
12:00 – 13:00 Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Κοσμητόρων Σχολών του ΕΑΠ

«Παρουσίαση Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού»

Σύντομο βιογραφικό

Ο Στέλιος Ζερεφός είναι Αρχιτέκτων μηχανικός και καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ε.Α.Π. Ασκεί την αρχιτεκτονική από το 1999, έπειτα από σπουδές στα πανεπιστήμια του Plymouth (Ηνωμένο Βασίλειο), της California στο Λος Άντζελες (Η.Π.Α.) και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2004. Στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σχεδιασμός Φωτισμού», ενώ έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π., στην ομάδα κτηριακού περιβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Επίσης, έχει κληθεί για διαλέξεις σε Σχολές του Εξωτερικού όπως στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Lighting design του Πολυτεχνείου του Wismar, στην Σχολή ESAD Matosinhos στο Porto και στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου.

Είναι μέλος διεθνών και εθνικών επιστημονικών οργανισμών και Επιτροπών και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κριτές με αρκετές ετεροαναφορές. Επίσης, έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά βιβλία για το σχεδιασμό φωτισμού, καθώς και την απόδοση στα Ελληνικά των δέκα βιβλίων του Βιτρούβιου. Είναι μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπίας του COST ES1204 Loss of the Night Network της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολείται με θέματα φωτορρύπανσης και του COST C13 Glass and Interactive Building Envelopes. Τέλος, το αρχιτεκτονικό του έργο έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία και διακρίσεις σε εννιά διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο