Σταύρος Κουλουρίδης

Σταύρος Κουλουρίδης

Αν. Καθηγητής Τμ. Ηλεκτρ. Μηχανικών και Τεχν/γίας Υπολογιστών ΠΠ

Ομιλία

Σύντομο βιογραφικό

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το 1999 και το 2003, αντίστοιχα. Από το 2004 έως το 2008, εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Electroscience Laboratory, The Ohio State University, Columbus, OH, USA. Εντάχθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών τον Μάρτιο του 2009. Από τον Μάρτιο του 2020 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής. Από τον Οκτώβριο του 2020 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ραδιοσυχνοτήτων, Μικροκυματικών και Ασύρματων Επικοινωνιών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν σχεδιασμό κεραιών και μικροκυματικών συσκευών, ανάπτυξη και κατασκευή νέων υλικών, εφαρμογές μικροκυμάτων στην ιατρική, τεχνικές ηλεκτρομαγνητικής βελτιστοποίησης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 εργασίες σε διεθνή περιοδικά πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές. Υπηρετεί ως κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ήταν ο επικεφαλής του διεθνούς συνεδρίου International Workshop in Antennas Technology (IWAT) 2017. Από το 2010 έως το 2019, ήταν στην επιτροπή τεχνική προγράμματος (Technical Program Committee Member) για το Διεθνές συνέδριο  IEEE Antennas and Propagation Society (AP-S) International Symposium. Από το 2015 υπηρετεί στην Επιτροπή Τεχνικού Προγράμματος του διεθνούς συνεδρίου European Conference of Antennas and Propagation (EUCAP). Είναι μέλος της επιτροπής θεματικού περιεχομένου του Electronics (Topical Advisory Panel Member) και μέλος της συντακτικής Επιτροπής (Editorial Board Member) του Telecom, Περιοδικά ανοιχτής προσβάσης από το MDPI. Είναι Συνεργάτης Συντάκτης  (Associate Editor) των περιοδικών της IEEE, Antenna and Wireless Propagation Letters (AWPL) και Journal of Electromagnetics, Radiation and Medicine (J-ERM).

https://scholar.google.com/citations?user=UW__FxwAAAAJ&hl=el

Koulouridis

Αν. Καθηγητής Τμ. Ηλεκτρ. Μηχανικών και Τεχν/γίας Υπολογιστών ΠΠ

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο