Παναγιώτης Σταυρόπουλος

Παναγιώτης Σταυρόπουλος

Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν. Πατρών

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
12:00 – 13:00 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPATRAS IQ
//
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
14:40 – 15:20 «Κέντρο Ικανοτήτων “Teaching Factory” για Κατάρτιση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ανάπτυξη και Εφαρμογή
καινοτόμων τεχνολογιών στην Βιομηχανία»

Σύντομο βιογραφικό

Ο Π. Σταυρόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστήμιου Πατρών.  Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως Μηχανικός Σχεδίασης – Flowtronic Pumps Ltd. UK, ως Διευθυντής WCP & Παραγωγής – Crown Holdings Inc., Bevcan μονάδες Ευρώπης και Μ. Ανατολής και ως Λέκτορας στην Σχόλη Ικάρων.  Τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Μοντελοποίηση & Ενεργειακή Αποδοτικότητά των Κατεργασιών / Διεργασιών Παραγωγής, τις Μη Συμβατικές & Μίκρο Κατεργασίες καθώς και στον Σχεδιασμό Εργαλειομηχανών.  Στα πλαίσια των ερευνητικών του δραστηριοτήτων έχει συμμετάσχει σε αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενα από Διεθνείς και Εθνικούς πόρους, ως συντονιστής και κύριος ερευνητής, σε συνεργασία με μεγάλο αριθμό βιομηχανικών εταίρων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. Είναι μέλος του Institution of Mechanical Engineers-IMEchE,  του Engineering Council και του Virtual Research Laboratory for a Knowledge Community in Production – VRL-KciP.  Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες σε Διεθνή περιοδικά, Διεθνή συνέδρια και Κεφάλαια βιβλίων.

https://scholar.google.com/citations?user=l77yQZUAAAAJ&hl=en&oi=ao

https://researchsupport.upatras.gr/wp-content/uploads/2021/12/ΣΤΑ.png

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο