Σπύρος Συρμακέσης

Σπύρος Συρμακέσης

Καθ. Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πάτρα) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών & Υπεύθυνος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

16:50 -17:10 Δράσεις Ενίσχυσης της Επιχειρηματικής Κουλτούρας και της Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιo Πελοποννήσου

Σύντομο βιογραφικό

Ο Σπύρος Συρμακέσης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Πάτρα) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου και Υπεύθυνος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την έρευνα και την καινοτομία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σαν Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει αναπτύξει δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας αλλά και της υποστήριξης των νέων σε εταιρίες έντασης γνώσης και νεοφυής επιχειρηματικότητας. Συμμετέχει σαν network partner στο European Institute of Innovation and Technology (EIT).

EOS_5916 (2)

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο