Δρ. Σωτήρης Μακρής

Δρ. Σωτήρης Μακρής

Εκτελεστικός Διευθυντής, “Teaching Factory” competence center

Ομιλία

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
14:40 – 15:20 «Κέντρο Ικανοτήτων “Teaching Factory” για Κατάρτιση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ανάπτυξη και Εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στην Βιομηχανία»

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Σ Μακρής είναι ο Εκτελεστικός διευθυντής του κέντρου Ικανοτήτων «Teaching Factory» και ο επικεφαλής της ομάδας Ρομποτικής, Αυτοματισμού και Εικονικής Πραγματικότητας στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά σε ανθρωποκεντρικά και συνεργατικά ρομποτικά συστήματα για ευέλικτη παραγωγή. Έχει συντονίσει σημαντικό αριθμό βιομηχανικά καθοδηγούμενων ερευνητικών προγραμμάτων στην Βιομηχανική παραγωγή σε θέματα βιομηχανικών ρομπότ και μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης για λήψη αποφάσεων σε σειρά βιομηχανικών τομέων μεταξύ άλλων στην αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική, ηλεκτρονικά, ναυτιλία και μεταφορές. Έχει συντονίσει Ευρωπαϊκά προγράμματα σε θέματα Clusters, Δόμηση Κέντρων Ικανοτήτων και Δόμηση Ψηφιακών Κόμβων Καινοτομίας. Είναι μέλος της της Παγκόσμιας Ακαδημίας Μηχανικών Παραγωγής (The International Academy for Production Engineering – CIRP), μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), μέλος του International Federation of Automation Control-IFAC, TC 5.1. Manufacturing Plant Control. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 160 επιστημονικές εργασίες σε Διεθνή περιοδικά, Διεθνή συνέδρια, Κεφάλαια βιβλίων και έχει συγγράψει 2 βιβλία.

https://scholar.google.gr/citations?user=YKl8hMEAAAAJ&hl=el

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο