Περικλής Μήτκας

Περικλής Μήτκας

Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης

Ομιλίες

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
10:45 – 11:50 Ενισχύοντας τις Καινοτομικές και Επιχειρηματικές Ικανότητες της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης: στοχεύοντας στην επίτευξη αντικτύπου
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με Εμπειρογνώμονες και Εκπροσώπους Πανεπιστημίων

//
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
12:15 – 12:45 Αξιολόγηση Ερευνητικών Δομών στα ελληνικά ΑΕΙ, Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)

Σύντομο βιογραφικό

Ο Περικλής Μήτκας, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης από τον Φεβρουάριο του 2020. Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, με μάστερ και διδακτορικό από το Syracuse University των ΗΠΑ στη Μηχανική Υπολογιστών.

Ο κ. Μήτκας διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρύτανης του ΑΠΘ (2014-2019) και Πρόεδρος του Δικτύου Πανεπιστημίων των Παρευξείνιων Χωρών (2018-21).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν βάσεις δεδομένων και γνώσης, εξόρυξη δεδομένων και μηχανική μάθηση, πράκτορες λογισμικού, και ανάπτυξη ευφυών συστημάτων για περιβαλλοντικές και βιολογικές εφαρμογές. Έχει συντονίσει πλειάδα ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο