Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος

MANAGING DIRECTOR COFFEE ISLAND

Ομιλία

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 2

13:00 – 14:00 Το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους απόφοιτους: UP Alumni Session!

Σύντομο βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1976. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και έκανε Μεταπτυχιακή Ειδίκευση (MSc) στην Εδαφομηχανική στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Εδαφομηχανικός σε εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το 2004 έγινε δεκτός στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας (ICE). Από το 2006 ίδρυσε τη δική του μελετητική και κατασκευαστική εταιρία στην Πάτρα, ενώ παράλληλα δίδαξε Μηχανική στα ΤΕΙ της Πάτρας, αλλά και σε ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το 2012 κλήθηκε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Coffee Island. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Managing Director όντας υπεύθυνος για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρίας, καθώς και για το τμήμα Λειτουργίας Δικτύου (Network Operation). Από αυτή τη θέση συμμετέχει ενεργά στην επιλογή, την αξιολόγηση και τη διασφάλιση της ποιότητας όλων των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων όλων των καφέδων, που βρίσκονται στα περίπου 450 καταστήματα της Coffee Island σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επισκέπτεται συχνά τις φάρμες και παρακολουθεί σχολαστικά όλη τη διαδρομή του καφέ από τη φάρμα στο φλιτζάνι.

Ο Παναγιώτης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στον καφέ από τον Speciality Coffee Association (AST), πιστοποιημένος γευσιγνώστης και αξιολογητής ποιότητας στον καφέ (Q-Grader). Είναι μέλος της επιτροπής δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού και μαθημάτων του Speciality Coffee Association (SCA Creators Group) και του Συμβουλίου Εκπαίδευσης αυτού, καθώς και κριτής στα πρωταθλήματα καφέ. Είναι φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Certificate of Advanced Studies in Coffee Excellence στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης (ZHAW University)

IMG_0077

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο