Νεκτάριος Φαρμάκης

Νεκτάριος Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ

Ομιλία

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

18:00 – 20:00 ΤΕΛΕΤΗ EΝΑΡΞΗΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο όπου ολοκλήρωσε και τις εγκύκλιες σπουδές του.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λαμβάνοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό με κατεύθυνση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Από το 2006 μέχρι και το 2019 (οπότε και εκλέχτηκε Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), άσκησε το επάγγελμα του Δικηγόρου. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και από το 2013, διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και πατέρας δύο παιδιών, της Αρετής και του Θανάση.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με την παράταξη «Ζούμε Δυτικά». Στις επόμενες περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας», ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2019 τέθηκε επικεφαλής της παράταξης «Όλα από την αρχή», η οποία και κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 56,38% (β’ γύρος). Ορκίστηκε Περιφερειάρχης στις 29 Αυγούστου 2019 και ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΝ.Π.Ε.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο