Μιχάλης Δρίτσας

Μιχάλης Δρίτσας

Δ/ντης Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ. Χρ. Δήμα

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
Μηχανισμοί Χρηματοδότησης Έρευνας και Καινοτομίας 2021 – 2027
10:10 – 10:30 «Δράσεις και πολιτικές υποστήριξης μεταφοράς τεχνολογίας στην επιστημονική κοινότητα» 

Σύντομο βιογραφικό

Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμα, αρμόδιου για τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc στη Βιομηχανική Διοίκηση και Επιχειρησιακή Έρευνα, Μεταπτυχιακό σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) (Lancaster, UK με «Διάκριση»), μέλος ΤΕΕ, ΠΣΔΜΗ, ΟΕΕ, CIM.

Σύμβουλος σε 2 Υπουργούς και 2 Υφυπουργούς Ανάπτυξης σε θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Από την τρέχουσα θέση του έχει συμβάλει σημαντικά στο σχεδιασμό και διαμόρφωση της πλατφόρμας Elevate Greece για νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς και της σχετικής πρόσκλησης ΕΣΠΑ, στην πρόσκληση ΣΔΙΤ για την Πολιτεία Καινοτομίας «ΧΡΩΠΕΙ», στις 2 προσκλήσεις για γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας, στη δημιουργία και ενίσχυση Συνεργατικών Σχηματισμών Καινοτομίας και των Κέντρων Ικανοτήτων, στην δημιουργία του νέου θεσμικού πλαισίου για τους τεχνοβλαστούς, σε δράσεις Επιστημονικής Διπλωματίας κ.ά.

Εθνικός Εκπρόσωπος στο Horizon EIC/EIE.

Προηγουμένως εργάσθηκε ως Στέλεχος στο ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2007-2013, 2014-2020) όπου χειρίστηκε προκηρύξεις Έρευνας-Τεχνολογίας, Καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, χρηματοοικονομικών εργαλείων (www.antagonistikotita.gr).

Τα προηγούμενα 17 χρόνια εργάσθηκε στον τομέα της Συμβουλευτικής και της Επικοινωνίας, ξεκινώντας την καριέρα του ως Μηχανικός.

Αξιολογητής επενδυτικών προτάσεων σε αναπτυξιακούς νόμους, μέντορας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, κριτής σε διαγωνισμούς καινοτομίας.

Michael Dritsas Photo

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο