Μαρία Μαύρη

Μαρία Μαύρη

Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ομιλία

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
10:45 – 11:50 Ενισχύοντας τις Καινοτομικές και Επιχειρηματικές Ικανότητες της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης: στοχεύοντας στην επίτευξη αντικτύπου
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με Εμπειρογνώμονες και Εκπροσώπους Πανεπιστημίων

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Μαύρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ποσοτικών Μεθόδων στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, όπου διδάσκει από το 2007. To 2018 ανέλαβε καθήκοντα ως Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Επιστήμες Αποφάσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει ως Επιστημονικός Συνεργάτης (Π.Δ. 407/80) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την τραπεζική, την επιχειρησιακή έρευνα, την τρισδιάστατη τεχνολογία (3D printing) και την έξυπνη ανάπτυξη (smart sustainable development), Μέρος του ερευνητικού της έργου έχει δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά, όπως το International Transactions in Operations Research, Omega, Benchmarking: An International Journal, Knowledge & Process Management. Είναι κριτής εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά όπως Management Research News, Operational Research International Journal.

Από το Μάϊο του 2020 είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΗΕ Innovate για την Ελλάδα που υλοποιείται από την Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-EAQ) και το Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη της Tοπικής Οικονομίας και Απασχόλησης του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (LEEDS/OECD) και στην Ελλάδα υλοποιείται από τον Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα Κύπρος 2021-2027». Το διάστημα 2009 -2010 ήταν Επιστημονικός Σύμβουλος στις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013), ενώ από το 2005-2007 εργάσθηκε ως ερευνήτρια στο Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Κάντε κλικ εδώ για να προβάλλετε το αναλυτικό βιογραφικό

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο