Κυριάκος Στεφανίδης

Κυριάκος Στεφανίδης

Ερευνητής ΙΝΒΙΣ

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 2

16:00 – 17:30 Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) συνεισφέροντας στις εξελίξεις και Εφαρμογές της Industry 4.0 Συντονισμός : Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής ΙΝΒΙΣ

Ανάλυση Κακόβουλου Λογισμικού και Ανίχνευση εισβολών σε Βιομηχανικά Περιβάλλοντα

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Κυριάκος Στεφανίδης εργάζεται ως κύριος ερευνητής στο ΙΝΒΙΣ – Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων του Ε.Κ. ΑΘΗΝΑ στην Πάτρα με διδακτορικό στο πεδίο της ασφάλειας δικτύων και συστημάτων. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο Fraunhofer FOKUS στο Βερολίνο, ως αρχιτέκτονας συστημάτων και τεχνικός διαχειριστής για την Intrasoft Intl. και ως συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει 16 έτη εμπειρίας σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα στα πεδία των ασφαλών δικτυωμένων συστημάτων, της ασφάλειας βιομηχανικών συστημάτων, της ασφάλειας δικτύων, των συστημάτων ανίχνευσης εισβολών και της διαχείρισης συμβάντων κυβερνοασφάλειας. Μερικά από τα έργα που αξίζει να αναφερθούν είναι τα εξής: [Passports] Η ανάπτυξη του συστήματος έκδοσης διαβατηρίων της Ελλάδος (Developer, Security Consultant). [MeliCERTes] Η ανάπτυξη του συστήματος διαχείρισης συμβάντων κυβερνοασφάλειας των ευρωπαϊκών Computer Emergency Response Teams – CERTs (Enterprise Systems Architect, Technical Coordinator). [DATAVALUTS] H ανάπτυξη υβριδικής πλατφόρμας διαχείρισης και διαμοιρασμού προσωπικών δεδομένων τελικών χρηστών (Project Coordinator).

stefanidis

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο