Κωνσταντίνος Λαύκας

Κωνσταντίνος Λαύκας

Partner του Uni.Fund

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
15:30 – 16:30 Συζήτηση|Panel «Γεφυρώνοντας το κενό»

Σύντομο βιογραφικό

O Κωνσταντίνος Λαύκας έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (Selonda, Sunlight, Alfa Laval, Epa, Bitros, Shell), στις οποίες κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις. Έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών προϊόντων σε παγκόσμια κλίμακα, είτε μέσω οργανικών πωλήσεων είτε μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών, με συνολική αξία μεγαλύτερη του 1 δις ευρώ και έχει εφαρμόσει νέα επιχειρηματικά μοντέλα, με ενεργή συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Τα τελευταία 12 χρόνια, ο Κωνσταντίνος υποστηρίζει ενεργά ελληνικές startups ως συν-ιδρυτής και Partner του Uni.Fund (ένα από τα funds που ιδρύθηκαν στο πλαίσιο της επενδυτικής πλατφόρμας EquiFund) και έχοντας συνεργαστεί με τα Coralia, EGG, ΕΒΕΑ και ΣΕΒ.
Είναι ο πρώτος πιστοποιημένος Scale Up Coach στην Ελλάδα κι ένας από τους 200 σε παγκόσμιο επίπεδο, και ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας MicroGlobals.
Ο Κωνσταντίνος Λαύκας είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το ΕΜΠ, έχει MSc στις Επιστήμες των Αποφάσεων από το ΟΠΑ και MBA από το IMD. Επίσης, έχει εκπαιδευθεί σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Διοίκησης στα Πανεπιστήμια Stanford, Babson College, IMD, INSEAD και Ashridge.  

Konstantinos Lafkas (1)

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο