Κατερίνα Κουραβέλου

Κατερίνα Κουραβέλου

Επιστημονικό Προσωπικό, Τμήμα Ερευνητικών Έργων του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.)

Ομιλία

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

11:40 – 12:00 «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ»

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ. Αικατερίνη Κουραβέλου είναι Χημικός Μηχανικός και από τον Αύγουστο του 2018 εργάζεται στο Τμήμα Ερευνητικών Έργων του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) ως
Επιστημονικό Προσωπικό. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών» και διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2015 έως σήμερα είναι επίσης αξιολογήτρια ερευνητικών Ευρωπαϊκών Προτάσεων στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Horizon Europe, European Innovation Council Accelerator, H2020- SME Instrument Phase I and II, Marie Sklodowska-Curie Actions [ITN & IF], Η2020-Pilots) καθώς και πιστοποιήτρια έργων που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της δράσης EC-H2020-SME Instrument Phase II και EIC Accelerator. Προηγουμένως, εργάστηκε στην εταιρεία ΑΔΑΜΑΝΤ Αεροδιαστημικές Εφαρμογές ΕΠΕ (08.2016 – 07.2018) και ως Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης στην εταιρεία Nanothinx Α.Ε. (09.2009 – 07.2016). Έχει 10 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 30 συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο