Ιωάννης Δημακόπουλος

Ιωάννης Δημακόπουλος

Αν. Καθηγητής Τμ. Χημικών Μηχανικών

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

12:00 – 13:00 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPATRAS IQ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Ιωάννης Δημακόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και Διευθυντής του Τομέα Μηχανικής Διεργασιών &  Περιβάλλοντος. Επίσης, είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ρεολογίας. Κάτοχος του Διεθνούς βραβείου “2018 Walters Award” για την σημαντικότερη επιστημονική συνεισφορά στο πεδίο της υπολογιστικής ρεολογίας την δεδομένη χρονιά και του αποδόθηκε στο ετήσιο συνέδριο της SOR (American Society of Rheology) τον Νοέμβριο του 2019 στο Rayleigh των ΗΠΑ. Κριτής σε 80 επιστημονικά περιοδικά επιπέδου ποιότητας Q1. Αξιολογητής σε θέματα Υλικών, Ενέργειας και Βιοιατρικής για τα Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) (Ηνωμένο Βασίλειο), Austrian Science Fund (FWF) (Αυστρία), Cyprus Research Promotion Foundation (Κύπρος), ΕΛΙΔΕΚ (Ελλάδα), ΙΚΥ (Ελλάδα), ΓΓΕΤ (Ελλάδα), και ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ (Ελλάδα). Είναι Associate Editor και Member of the Editorial Board σε 20 Διεθνή Περιοδικά μεταξύ αυτών, στο Journal of Petroleum Science and Engineering, Elsevier, στο Applied Cell Biology, και του ειδικού τεύχους με τίτλο «Rheology of Advanced Complex Fluids» του περιοδικού Materials. Η τρέχουσα έρευνά του επικεντρώνεται στη μοντελοποίηση και την προσομοίωση των φαινομένων μεταφοράς, της μηχανικής συνθέτων ρευστών (complex fluids), των αριθμητικών μεθόδων και της ρεολογίας, καθώς και στην υπολογιστική εμβιομηχανική. Τέλος, είναι μέλος επτά ευρωπαϊκών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών και έχει συμμετάσχει σε δεκαέξι διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, σε πέντε εκ των οποίων ήταν/είναι επιστημονικός υπεύθυνος.

IMG-7241-01

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο