Γιώργος Καραντώνης

Γιώργος Καραντώνης

Partner at Metavallon VC

Ομιλία

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
16:00 – 18:00 Χρηματοδοτικά Εργαλεία

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Καραντώνης είναι Partner στο Metavallon VC, ένα venture capital fund 32 εκ. ευρώ, το οποίο ειδικεύεται στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με δραστηριότητες στην αιχμή της τεχνολογικής καινοτομίας που βρίσκονται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης. Το Metavallon VC έχει λάβει επενδύσεις τόσο από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, καθώς και από διακεκριμένους θεσμικούς και ιδιωτικούς επενδυτές.

Κατέχει πτυχίο στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στη Διερευνητική Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο του Leeds και MBA από το του ALBA. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει υποστηρίξει πολλές ελληνικές ΜΜΕ να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση αξιοποιώντας σχετικά ελληνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία. Αργότερα εργάστηκε ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος σε κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον τοµέα των ΤΠΕ. Έχει εμπειρία από startups ως και σε εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Πουλιάδης & Συνεργάτες), όπως και στις Χρηματιστηριακές Αγορές AIM και Nasdaq (Velti). Το 2012 μαζί με το συνεταίρο του, Νίκο Καραπανάγου, πραγματοποίησαν επιτυχημένο management buy-out και δημιούργησαν το Motivian Group, έναν αξιόπιστο πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς και κυβερνητικούς φορείς στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

George Karantonis photo 2

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο