Γεώργιος Φίλης

Γεώργιος Φίλης

Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
12:00 – 13:00 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPATRAS IQ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Φίλης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Προηγουμένως ήταν Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κάτοχος διδακτορικού στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Bournemouth του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται κυρίως γύρω από τα Οικονομικά της Ενέργειας, τα Οικονομικά των Χρηματοπιστωτικών Αγορών και τα Οικονομικά του Τουρισμού. Η έρευνα του έχει δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους όπως το Journal of International Money and Finance, Energy Economics, Energy Finance, Economics Letters and Journal of Empirical Finance. Η έρευνά του έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, έχει διατελέσει σύμβουλος της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Ελλάδος σε θέματα που σχετίζονται με την αγορά πετρελαίου.

Google Scholar: https://scholar.google.co.uk/citations?user=hhjYXEwAAAAJ&hl=en&oi=ao

GFilis-photo

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο