Γεώργιος Σιδηρόπουλος

Γεώργιος Σιδηρόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Think Silicon Α.Ε., Πρόεδρος της Applied Materials Ελλάδας

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
14:10 – 15:30 Ιστορίες Επιτυχίας

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός στην ATMEL, όπου σχεδίαζε ολοκληρωμένα κυκλώματα (chip) για Bluetooth και Wi-Fi και συμμετείχε στο σχεδιασμό πολλών σχεδίων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που έφτασαν στην αγορά στους τομείς των ασύρματων επικοινωνιών (wifi, Bluetooth) και VoIP. Στην πορεία συνέχισε ως μηχανικός να σχεδιάζει επεξεργαστές γραφικών για τη Think Silicon, αναπτύσσοντας τους επεξεργαστές γραφικών εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας της εταιρείας. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερη προσοχή που θα έπρεπε να δοθεί στον τομέα της επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας συνέχισε την καριέρα του σε αυτό τον τομέα. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Think Silicon ήταν υπεύθυνος για την εταιρική στρατηγική, την επιχειρηματική ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση, τις πωλήσεις και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η Think Silicon εξαγοράστηκε από τον Αμερικάνικο τεχνολογικό κολοσσό Applied Materials τον Απρίλιο του 2020 και ο Γιώργος πλέον παλεύει να διατηρήσει τον startup χαρακτήρα της εταιρείας προκειμένου να αναπτύξει δυναμικά την επιχείρηση και την ομάδα.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο