Δρ. Νικόλαος Μηνάς

Δρ. Νικόλαος Μηνάς

Senior Patent Counsel @ Aptiv PLC

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

10:00 – 11:20 ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Νίκος είναι ανώτερος σύμβουλος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην APTIV PLC, όπου ηγείται την στρατηγική ανάπτυξης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και
προηγμένης οδικής ασφάλειας. Πριν από την ένταξή του στην Aptiv, εργάστηκε στο ιδιωτικο τομεα για μια σειρα απο ευρωπαϊκές εταιρείες, όπου διαχειριζόταν ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο πελατών με κυριες δραστηριότητες σε τεχνολογίες υπολογιστών, ιατρό-τεχνολογικών και των ηλεκτρονικών προιωντων. Ο Νίκος σπούδασε ηλεκτρονική στο πανεπιστήμιο του Portsmouth, και έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του (MSc, και PhD) στο πανεπιστήμιο του Newcastle. Μετά το διδακτορικό του, μετακόμισε στο Βέλγιο για να δουλέψει στην Imec (BE), αρχικά σαν ερευνητής στην σχεδίαση τρισδιάστατων κυκλωμάτων (3D-IC), και αργότερα σαν Patent Portfolio Manager. Ο Νίκος συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμες πανευρωπαϊκές δραστηριότητες που προωθούν τον στρατηγικό ρόλο της ΔΙ στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις και λειτουργεί τακτικά ως μέντορας σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες.

null

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο