Δρ. Δημήτρης Κουζέλης

Δρ. Δημήτρης Κουζέλης

European Patent Attorney, Managing Partner, Intellex and K&P Consulting
Chairman of the IP Commission of the ICC-Greece, Member of the IP Commission of the ICC Ethics
Expert of the European Commission

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

10:00 – 11:20 ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ Κουζέλης είναι Πιστοποιημένος Σύμβουλος Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στο ΕΡΟ και Διευθύνων Σύμβουλος της Intellex, της μοναδικής εταιρείας συμβούλων που ειδικεύεται στην Διανοητική Ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Υπηρέτησε 30 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), εκ των οποίων τα τελευταία 15 ως Διευθυντής.

Το 2018, ίδρυσε και έκτοτε προεδρεύει της Επιτροπής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΙ) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC-Greece), με στόχο τον εντοπισμό ζητημάτων και την πρόταση μεταρρυθμίσεων στην ελληνική κυβέρνηση και τους συναφείς Οργανισμούς (OBI, OPI , Εμπορικά σήματα…). Το κύριο αποτέλεσμα της ΕΔΙ είναι ο «Οδικός Χάρτης για την Ανάπτυξη ΔΙ στην Ελλάδα».

Είναι μέλος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου «Καινοτομία και ΔΙ», ένα συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής κυβέρνησης.

Εκπροσωπεί την Ελληνική Βιομηχανία (ΣΕΒ) στο IP Working Group της Business Europe.

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός της Ecole Centrale Paris. Χειρίζεται άπταιστα τα Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και μιλάει Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά.

 

DK by KK nov20 cropped

European Patent Attorney, Managing Partner, Intellex and K&P Consulting

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο