Δημήτριος Μούρτζης

Δημήτριος Μούρτζης

Καθ. Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών ΠΠ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – Επιτροπή Ερευνών – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
11:40 – 12:00 «Industry 4.0 – Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και Τεχνολογικές Εξελίξεις στην Παραγωγή»
//
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
Παρουσίαση των Κέντρων Ικανοτήτων
Συντονιστής

Σύντομο βιογραφικό

Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) και Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Ικανοτήτων Teaching Factory. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε Συστήματα Παραγωγής, Ρομποτικά Συστήματα, Αυτοματοποίηση Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας στη Μοντελοποίηση Διαδικασιών Κατασκευής και Μεταποίσης και στην Ενεργειακή Απόδοση. Συμμετέχει ενεργά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Μεταποιητικών Εταιρειών και στην Εφαρμογή πρακτικών της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0). Είναι μέλος (Fellow Member) στην Διεθνή Ακαδημία για την Έρευνα στην Παραγωγή (CIRP), της ομονσπονδίας International Federation of Automatic Control (IFAC), της ομονσπονδίας International Federation of Information Processing (IFIP), του Προεδρικού Συμβουλίου του International Association of Learning Factories, του American Society of Mechanical Engineers (ASME) και μέλος του Society of Manufacturing Engineers (SME) μεταξύ άλλων. Στο πλαίσιο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων, έχει συμμετάσχει σε πολλά χρηματοδοτούμενα Διεθνή και εγχώρια ερευνητικά προγράμματα. Είναι συντάκτης και κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό συντελεστή απήχησης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από διακόσιες ογδόντα επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διεθνή επιστημονικά συνέδρια, κεφάλαια σε βιβλία, editorials και white papers. Οι μοναδικές αναφορές του δημοσιευμένου έργου του ξεπερνούν τις 9.000 (h-index 46) σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων.

MEAD Upatras: https://www.mead.upatras.gr/en/didaskontes/mourtzis/
Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=el&user=OdCj-uUAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate
Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Dimitris-Mourtzis
Orcid: https://orcid.org/my-orcid?orcid=0000-0002-7923-7363
Publons: https://publons.com/researcher/3056561/dimitris-mourtzis/

Mourtzis

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο