Χρίστος Δήμας

Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία

Ομιλία

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
09:40 –10:00

Σύντομο βιογραφικό

Ο Χρίστος Δήμας είναι Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία, δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία.
Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG).

Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.
Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE). Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης.
Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή» ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.

Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE ενώ έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet.

Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς.

Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να διαβάζει βιβλία ιστορίας.
Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη και έναν γιο.

Dimas.Christos.Photo

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο