Χρήστος Αλεξάκος

Χρήστος Αλεξάκος

Ερευνητής ΙΝΒΙΣ

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 2
16:00 – 17:30 Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) συνεισφέροντας στις εξελίξεις και Εφαρμογές της Industry 4.0 Συντονισμός : Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής ΙΝΒΙΣ
Ενισχύοντας την κυβερνοασφάλεια των κρίσιμων υποδομών: η περίπτωση του Διαδικτύου των Οχημάτων

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χρ. Αλεξάκος είναι Εντεταλμένος Ερευνητής (Βαθμίδα Γ’) στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ». Έχει δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών από το ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Βασικό ερευνητικό του αντικείμενο είναι η ολοκλήρωση βιομηχανικών και επιχειρησιακών συστημάτων και τον συντονισμό των διαδικασιών σε ολοκληρωμένα συστήματα, με προέκταση σε διάφορα πεδία όπως στην αυτοματοποίηση της βιομηχανικής παραγωγής, στην διαλειτουργικότητα επιχειρησιακών συστημάτων, στο βιομηχανικό διαδίκτυο των πραγμάτων και στο κατασκευαστικό νέφος. Επιπρόσθετα, ασχολείται με την κυβερνοασφάλεια κυβερνοσυστημάτων και κρίσιμων υποδομών επικεντρώνοντας σε θέματα ψηφιακής δικανικής και ανταλλαγής πληροφοριών για κυβερνοαπειλές. Είναι μέλος ομάδας εργασίας του European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) για την ηθική στην έρευνα και μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του ΕΚ Αθηνά.

Links:
https://www.isi.gr/people/dr-christos-alexakos
https://scholar.google.gr/citations?user=SgeYiL0AAAAJ&hl=en
https://www.researchgate.net/profile/Christos_Alexakos
https://orcid.org/0000-0002-8932-6781

alexakos-pic-InSyBio-office (1)

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο