Ανδρέας Κατσανιώτης

Ανδρέας Κατσανιώτης

Υφυπουργός Εξωτερικών

Ομιλία

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1

18:00 – 20:00 ΤΕΛΕΤΗ EΝΑΡΞΗΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάππα Αχαΐας και μεγάλωσε στην πόλη της Πάτρας.

Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.

Το 1999 έως το 2004 εργάσθηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες νέας τεχνολογίας, ενώ αργότερα διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος και ακολούθως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», υπεύθυνοςγια τη στρατηγική προβολήςκαι την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ. Μετά, δημιούργησε τη δική του εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για ΜΜΕ, την ASAP.

Το 2012 μέχρι το 2014 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχοντας την ευθύνη της Δημόσιας Διπλωματίας και του συντονισμού των ενεργειών δημοσιότητας και επικοινωνίας της Ελλάδας, τόσο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και στο Διεθνή Τύπο. Παράλληλα ήταν Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία του Branding της Ελλάδας.

Το Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, φέρνοντάς τον στη 2η θέση με μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους διαφορά.

Τον Ιανουάριο του 2015 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις Εθνικές Εκλογές στο Νομό Αχαΐας, όπου εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Το Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκε ως Αναπλ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, εξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 31 Αυγούστου 2021, ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο