Αλέξιος Μπίρμπας

Αλέξιος Μπίρμπας

Καθηγητής, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών . Παν. Πατρών

Ομιλία

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
12:20 – 12:40 «Η δίδυμη μετάβαση (‘ψηφιακή’ και ‘πράσινη’) στην εποχή της πανδημίας στο πλαίσιο της διπλής
κρίσης (εφοδιαστική αλυσίδας + ενέργειας) – Προκλήσεις Καινοτομίας»

Σύντομο βιογραφικό

O Αλέξης Μπίρμπας είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και πρ. Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Εφαρμογών. Έλαβε το Μάστερ και το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα, Μιννεάπολις H.Π.Α. το 1986 και 1988 αντίστοιχα. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα και το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Γκρενόμπλ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στην περιοχή των: ‘device electronics, optoelectronics, noise and fluctuation problems in electronics, RF and mixed signal high speed circuit design and implementation of sensor read out circuits, smart grid electronics’. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με θέματα ‘twin transition – (digital and green)’ της Βιομηχανίας 4.0 με την μελέτη τεχνολογιών όπως: ‘Transactive Energy Systems, smart metering, 5G enabled IoT and Industry 4.0 real time applications, cloud/edge computing accelerators, Cyber Physical Systems and Wholesale Energy Markets’. Ο Δρ. Μπίρμπας έχει διατελέσει Σύμβουλος στη Βιομηχανία και έχει καταλάβει στο παρελθόν διοικητικές θέσεις στην Βιομηχανία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Επίσης έχει συν-ιδρύσει δύο start-up εταιρίες (spin-offs του Πανεπιστημίου) και έχει επιβλέψει 22 Διδακτορικές Διατριβές (18 έχουν περατωθεί).

IMG_20211201_162511

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο