Αλέξανδρος Μανιατόπουλος

Αλέξανδρος Μανιατόπουλος

Ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του ΔΣ της YODIWO

Ομιλία

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
14:10 – 15:30 Ιστορίες Επιτυχίας

Σύντομο βιογραφικό

O Αλέξανδρος Μανιατόπουλος είναι Ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Yodiwo από το 2015. Τα ενδιαφέροντά τα τελευταία χρόνια αφορούν τις εφαρμογές έξυπνης διαχείρισης εγκαταστάσεων και παγίων με χρήση τεχνολογιών IoT, Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης. Στόχος του αποτελεί η χρήση της τεχνολογίας στη δημιουργία βιώσιμων εγκαταστάσεων που παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια, άνεση και παραγωγικότητα των ανθρώπων που φιλοξενούνται από αυτές. Το όραμά του είναι να διευκολύνει με τα προϊόντα της Yodiwo τους οργανισμούς να ακολουθούν τα πρότυπα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης και χρηστής διακυβέρνησης (ESG).

O Αλέξανδρος είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών από το οποίο έλαβε και το Διδακτορικό του Δίπλωμα το 1998. Έκτοτε, έχει αναπτύξει πλούσια επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα κατέχοντας διευθυντικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες όπως Atmel, Nanoradio και Samsung και ιδρύοντας τρείς νεοφυείς εταιρείες μεταξύ των οποίων και τη Yodiwo.

AM

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο