Phygital 7η Έκθεση PATRAS IQ 2021

4 – 6 Δεκεμβρίου 2021

Την χρονιά αυτή, η PATRAS IQ, επεδίωξε να σηματοδοτήσει την απαρχή της εξόδου από μία γεμάτη προκλήσεις περίοδο. Η Patras IQ 2021, αντιμετωπίζοντας με θετικό και ευρηματικό τρόπο τους περιορισμούς που έχει επιφέρει η COVID-19, μετέτρεψε ένα σύνολο από δυσάρεστες προκλήσεις σε αναπτυξιακές ευκαιρίες, προσφέροντας τη δυνατότητα για άνοιγμα σε νέους ορίζοντες και έδωσε την ευκαιρία παρουσίασης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, νέων τεχνολογιών και νέων συνεργασιών.

Η 7η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, διοργανώθηκε για πρώτη φορά με εικονικό τρόπο (virtually) με παράλληλη ψηφιακή (digital) επικοινωνία στις 4, 5 & 6 ∆εκεμβρίου 2021 μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αυξημένες ανάγκες της νέας πραγματικότητας. H virtual έκθεση παρέμεινε ενεργή και κατά την περίοδο 07.12.21 έως 12.12.21.

Στους εκθέτες δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν το εικονικό (virtual) περίπτερο που παρέχει τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές για την προβολή και διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, καινοτόμων ιδεών ή και των πιλοτικών προϊόντων τους με ένα σύγχρονο, διαδραστικό και αποτελεσματικό τρόπο, δημιουργώντας το ψηφιακό τους προφίλ μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και video, και αξιοποιώντας ψηφιακά μέσα για την επικοινωνία τους με άλλους εκθέτες, επισκέπτες και φορείς του ενδιαφέροντός τους.

Η έρευνα, η καινοτομία, η τεχνολογία, και η αλληλεπίδραση είναι ορισμένα από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την 7η Έκθεση Patras IQ 2021 δημιουργώντας ένα περιβάλλον έμπνευσης και συνεργασίας. Την έκθεση ενίσχυσαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας, μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Η προηγούμενη έκθεση σε αριθμούς

Η 7η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ φιλοξένησε συνολικά
51 εικονικά εκθεσιακά περίπτερα στις ενότητες Επιστήμη – Έρευνα, Επιχειρήσεις και Φορείς Υποστήριξης.

Συμμετέχοντες στην 7η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ ήταν εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί.

Την έκθεση επισκέφτηκαν χρηματοδοτικά Funds, Business Angels, Venture Capitals, εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπρόσωποι φορέων στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός των δράσεων ήταν η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με τη διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.

Ποσοτικά Στοιχεία
0
Ψηφιακά Εκθεσιακά Περίπτερα
0
Συνεδρίες
0
Ομιλητές
0
Επισκέψεις Στην Ψηφιακή Πλατφόρμα
0
Προβολές Υβριδικών Συνεδρίων

Το συνεδριακό μέρος της Patras IQ φιλοξένησε 32 συνεδρίες με 140 ομιλητές από το εθνικό αλλά και το ευρωπαϊκό/μεσογειακό οικοσύστημα.

Η πλατφόρμα δέχθηκε συνολικά περισσότερες από 14.330 επισκέψεις 50.864 προβολές σελίδων και 3,55 Σελίδες/περίοδο σύνδεσης.

Το τριήμερο της έκθεσης, 4-6 | 12 | 2021 ξεπέρασε τις 5.000 επισκέψεις και 21.005 Προβολές Σελίδων.

Οι υβριδικές συνεδρίες ξεπέρασαν τις 3.000 προβολές.

Ο τρόπος διεξαγωγής της Patras IQ μας συνέδεσε με 53 Χώρες σε Ευρώπη, Λεκάνη Μεσογείου και ΗΠΑ.
Οι παραπάνω αριθμοί καταδεικνύουν ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις επικουρούν τους στόχους που θέτει μία διοργάνωση σαν την Patras IQ
της οποίας σκοπός είναι η διασύνδεση και η εξωστρέφεια, καταργώντας κάθε τύπου σύνορο.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Στην 7η Phygital Patras IQ, εγχείρημα πρόκληση, για την Οργανωτική Επιτροπή της Patras IQ,
είχαμε την τιμή να καλωσορίσουμε και να συνομιλήσουμε με όλους τους stakeholders της τοπικής επιχειρηματικής
και επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής πολιτειακής Αρχής αλλά και των εθνικών κέντρων χάραξης πολιτικής.

Την τελετή της 7ης Έκθεσης Patras IQ 2021 άνοιξε ο κ. ∆ημόπουλος Παναγιώτης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ. Στην συνέχεια, στην επίσημη έναρξη της εκδήλωσης της Patras IQ, την κεντρική ομιλία έδωσε ο κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ. Κατσανιώτης Ανδρέας, Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας, μέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ασπράγκαθος Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του ∆ήμου Πατρέων, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος ∆Σ Επιμελητηρίου Αχαΐας και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ και ο Καθ. Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, που κήρυξε και την επίσημη έναρξη της έκθεσης.

Υλοποιήθηκαν συνεδρίες με πλούσια θεματολογία για την Μεταφορά Τεχνολογίας, τη χρηματοδότηση βασικής & εφαρμοσμένης έρευνας, τις θερμοκοιτίδες για την καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, τους μηχανισμοί υποστήριξης της καινοτομίας, τη σύνδεση έρευνας – αγοράς, τις ιστορίες επιτυχίας και βραβεύσεων.

Η πρωτοβουλία του ΕΙΤ για τα ΑΕΙ στοχεύει στην υποστήριξη των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσφέροντας τους εξειδίκευση και καθοδήγηση, πρόσβαση στο οικοσύστημα καινοτομίας του ΕΙΤ και χρηματοδότηση, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν σχέδια δράσης για την Καινοτομία τα οποία συμπληρώνουν τις ανάγκες των επιμέρους Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκπρόσωποι της πολιτείας, των funds, τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου παρουσίασαν δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης συνεργασιών.
Τρεις (3) European Patent Attorneys ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για
θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας ενώ δύο (2) Σύμβουλοι Μεταφοράς Τεχνολογίας,
με δραστηριότητα στην παγκόσμια αγορά, παρουσίασαν πως η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές.

Παρουσιάστηκαν τα Βιομηχανικά ∆ιδακτορικά του Πανεπιστημίου Πατρών, που αποτελούν καλή πρακτική και πηγή έμπνευσης, απαντώντας στην ουσία της διασύνδεσης έρευνας – παραγωγής, με συνεργαζόμενες εταιρείες.

Ενώ, προβλήθηκαν οι δράσεις τριών (3) σημαντικών Κέντρων Ικανοτήτων της ∆υτικής Ελλάδας, δύο (2) του Πανεπιστημίου Πατρών και ενός (1) του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής) που αναμένεται να επηρεάσουν την δυναμική όχι μόνον της Περιφέρειας αλλά και της ίδιας της χώρας με αναμενόμενη επίδραση και στο εξωτερικό.

H ανατροφοδότηση που λάβαμε από τους συντονιστές των sessions είναι περισσότερο από ενθαρρυντική, ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά.

Η διοργάνωση της υβριδικής έκθεσης αποτέλεσε μία επιτυχημένη έκθεση. Θα πρέπει να τονισθεί και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων που συμμετείχαν, ώστε να δοθεί αυτό”το τελικό αποτέλεσμα.

Διοργάνωση

Εγγραφείτε στο newsletter μας