Ωρες λειτουργίας Έκθεσης

καθημερινά 10:00 – 21:00
Παρασκευή ώρες 10:00 - 14:00 / αποκλειστικά για σχολεία
(μετά από έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας)
Πρόγραμμα Έκθεσης

δρομολόγια Αστικού Κτέλ για Εκθεσιακό Χώρο

Πατήστε εδώ


ΝΕΑ


Patras IQ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Απριλίου 2019 στον Νότιο Λιμένα της πόλης. Η φετινή διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα να φέρει, για μία ακόμη χρονιά, το ερευνητικό δυναμικό με τον επιχειρηματικό κόσμο πιο κοντά στην ανταλλαγή ιδεών, αλλά και στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, κυρίως για ώριμες ιδέες που έχουν παραχθεί στους κόλπους της Ανώτατης Εκπαίδευσης και των Ερευνητικών Κέντρων.

Κατά τη διάρκειά της, πλήθος εκθετών παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονείται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα και καινοτόμες επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με επικεφαλείς μεγάλων funds (χρηματοδοτικών κεφαλαίων) για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους. Η εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών, κατέδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα στις εκδηλώσεις συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και σημαντικοί συντελεστές υποστήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας και ξένων πρεσβειών.

Η έκθεση PATRAS IQ αποδεικνύει πως είναι ο κινητήριος μοχλός που, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, θα οδηγήσει την επιχειρηματικότητα αλλά και την οικονομία της περιφέρειάς μας σε ρυθμούς ανάπτυξης με όχημα την παραγόμενη γνώση και την έρευνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσους εργάσθηκαν για την άρτια διοργάνωση, τους χορηγούς για την οικονομική υποστήριξη και τους εθελοντές που όπως κάθε χρόνο υπερέβαλαν εαυτόν.


Patras IQ

Διοργανωτής της εκδήλωσης 20 Minutes of Innovation ήταν η φοιτητική ομάδα EUROAVIA PATRAS. Η EUROAVIA είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός φοιτητών αεροδιαστημικής και αεροναυπηγικής, εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, με περισσότερα απο 2000 μέλη σε 19 χώρες και διοργανώνει διεθνείς εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.


Patras IQ

Δελτίο Τύπου

Έλαμψαν οι ομάδες του POS4work στο Patras IQ 2019.

Το πλέον πολυσύχναστο ήταν το booth 93 του Patras ΙQ και όχι άδικα, καθώς οι 17 νέες startup τουpre-incubator Re -Startup Patras κατέπληξαν με τις ιδέες τους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ήταν το σημείο αναφοράς καθώς περισσότεροι από 40 νέοι εν δυνάμει entrepreneurs παρουσίασαν τις ιδέες τους σε μια κατάμεστη αίθουσα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Την κριτική επιτροπή επιτροπή αποτελούσαν εκπρόσωποι πολύ σημαντικών φορέων,startups, πολυεθνικών εταιριών, οργανισμών και επενδυτκών funds. Συγκεκριμένα, ο κ.Αλεξάκος από την startup InSyBio Ltd, η κα. Σαρμά από το incubator της Orange Grove, ο κ. Κωστόπουλος από την startup Sammy, ο κ.Γαστεράτος από τοMarathon VC, ο κ.Καραντώνης από το Metavallon VC, o κ.Κωστόπουλος από το Startup PaperGo, o κ.Αρσένης από το NBG Business Seeds και ο κ.Σβούκας από την Intrasoft International, έδωσαν πολύτιμο feedback στις ομάδες για να συνεχίσουν τις ιδέες τους.

Διακρίθηκαν και κέρδισαν σημαντικά βραβεία και υπηρεσίες οι ομάδες:

SIBYL - Gym gamification platform

DriveProTech – Automobile Integrated Systems for the Driver alcohol consumption

Cheeseboost – Device for boosting the cheese production

NSL – Traffic lights smart systems

E3cycle – Air filtering Bicycles

dr1 – Smart delivery systems with drones

Οι καινοτόμες ιδέες των ομάδων προέρχονται από την Πανεπιστημιακή Έρευνα, την Δημιουργική Βιομηχανία, την Αγροδιατροφή, τον Τουρισμό, τις Smart Cities και φυσικά τις νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα είχε επίσης εκπροσώπιση με το project SOCIAL BUS που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την IntermediaKT και την Πρεσβεία των HΠΑ και το Ευρωπαικού έργο GATES που υλοποιεί εκπαιδευτικά παιχνίδια εκμάθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Επόμενος στόχος των ομάδων του «Re-Startup Patras» είναι η πρόκρισή τους στην Β’ Φάση του προγράμματος, όπου θα δουλέψουν για την υλοποίηση και εξέλιξη των προτοτύπων τους και θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση για την σύσταση της εταιρίας τους.

Το πρόγραμμα υποστήριξαν χορηγικά οι εταιρίεςΠλαστικά Κοτρώνης, Εκπαιδευτήρια Πάνου και DUR. Πολύτιμη υποστήριξη στο πρόγραμμα πρόσφεραν οι εταιρίες Envy Softworks,ProTea Τεχνικοί Σύμβουλοι,Susurrus και η ΜΚΟ IntermediaΚΤ με εξειδικευμένα workshops.
PATRAS IQ 2019 | "Ψηφιακός Μετασχηματισμός στο Επιχειρείν"


PATRAS IQ 2019 | «Δράσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»


PATRAS IQ 2019 | Καινοτόμες λύσεις πιστοδότησης Mικρομεσαίων και Nεοφυών Eπιχειρήσεων


PATRAS IQ 2019 | Το Μέλλον της Patras IQ μέσα από τα μάτια των νέων μας


PATRAS IQ 2019 | Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας


PATRAS IQ 2019 | Demo Day της προθερμοκοιτίδας RE-STARTUP Patras


PATRAS IQ 2019 | Β΄ Κύκλος Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»


PATRAS IQ 2019 | Διαχείριση Υδατικών Πόρων στην Αχαΐα


PATRAS IQ 2019 | Στήριξη έρευνας/καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από το ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020


PATRAS IQ | Ιστορίες Επιτυχίας


PATRAS IQ 2019 | "Δημιουργικά Οικοσυστήματα. Εικόνες από την Ευρώπη και Προεκτάσεις"


PATRAS IQ 2019 | Κεντρική Εκδήλωση – Τελετή ΈναρξηςPATRAS IQ 2019 - Εκδήλωση: "Δράσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος"


Αφίσα Ατζέντα Πρόσκληση
Patras IQ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRASIQ 2019 (12-14 Απριλίου 2019, Νότιος Λιμένας Πατρών, Κτήριο Β1), το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ιστορίες Επιτυχίας» που θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρες18-00 – 20:00 στo Royal Theater.

Σύνθεση ομιλητών:

- Δημήτριος Φωτιάδης, Καθ. Βιοιατρικής Μηχανικής, Παν. Ιωαννίνων, PD Neurotechnology Ltd. & Συνιδρυτής και ∆ιευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης

- Βασίλειος Νάσης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Drexel University & Πρόεδρος - CEO Netronix, Inc.

- Πάνος Αντωνακάκης, Co-founder & Chairman, Multiwave Technologies AG

- Τρύφων Αντωνακάκης, Co-founder & CEO Multiwave Technologies AG

- Αρίστος Δοξιάδης , Partner, Big Pi

- Κωνσταντίνος Μιχανετζής, CEO - Syllipsis Corporation

- Χαρίλαος Κόκκινος, Τεχνικός Διευθυντής & Υπεύθυνος του Τμήματος Υπολογιστικής Προσομοίωσης - FEAC Εngineering P.C.

- Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Patras IQ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ 2019 (12-14 Απριλίου 2019, Νότιος Λιμένας Πατρών ) το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και τη Μεταφορά Τεχνογνωσίας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρες 11-00 – 13:00 στο Royal Theater.

σύνθεση ομιλητών:

-Κατερίνα Πραματάρη, Uni.Fund

- Γεώργιος Καραντώνης, Metavallon VC

- Σπύρος Αρσένης, NBG - National Bank of Greece

- Αλέξανδρος Νούσιας, Envolve Entrepreneurship Greece

- Δρ. Γεώργιος Κεραμίδας, Think Silicon
Patras IQ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ 2019 (12-14 Απριλίου 2019, Νότιος Λιμένας Πατρών ) το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Βιομηχανική Επανάσταση μέσω της Πληροφορικής» που θα πραγματοποιηθεί το Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρες 11-00 – 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΟΛΠΑ παραπλεύρως τερματικού σταθμού υποδοχής επιβατών Νότιου Λιμένα ( Κτήριο Β1).

σύνθεση των ομιλητών :

- Γιάννης Κανελλόπουλος, Orange Grove Patras

- Δημήτρης Τζοβάρας, Διευθυντής, Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ΕΚΕΤΑ

- Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδα και Κύπρο
Πρόσκληση συμμετοχής σε B2B συναντήσεις

Η 6η Έκθεση Patras IQ στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα διοργανώνει επιχειρηματικές συναντήσεις B2B.

Οι συμμετέχοντες στην έκθεση Patras lQ είναι εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς καθώς και νεοφυείς, καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί, αναλυτικά οι εκθέτες παρουσιάζονται εδώ. Στις B2B συναντήσεις συμμετέχει εκτός από την πλειοψηφία των εκθετών, επενδυτικά funds και επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στον χώρο, αναλυτικά οι συμμετέχοντες εδώ.

Κλείστε ραντεβού μέχρι την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 μέσω του B2B Patras IQ

Πληροφορίες- Οδηγίες

Παρασκευή 14:00-20:30 & Σάββατο και Κυριακή 10:00-20:30.

Χρονικής διάρκειας συναντήσεων: 30 λεπτών

Νέο Λιμάνι της Πάτρας, κτήριο Β1

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email tc.patrasiq@datarc.gr.
Patras IQ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο Νότιο Λιμένα Πατρών έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) για τοΒ΄ Κύκλο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 13:30 -16:00 στο ROYAL THEATER.

Διευκρινίζεται ότι τα στελέχη της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ θα βρίσκονται με εκθεσιακό περίπτερο καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Το πρόγραμμα των ημερίδων καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για την προκήρυξη του Β΄ κύκλου της δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και το υποστηρικτικό υλικό της, έχουν αναρτηθεί στο www.eyde-etak.gr
Πρόγραμμα RE-STARTUP Patras
Αγαπητοί εκθέτες,

πληροφορίες για την συμμετοχή σας, καθώς και για την ενοικίαση ηλεκτρονικού εξοπλισμού αλλά και προτεινόμενα ξενοδοχεία για την διαμονή σας στην Πάτρα, μπορείτε να βρείτε αναρτημένα στα Χρήσιμα έγγραφα του ιστοτοπου μας.

Σας ευχαριστούμε.
Γραμματεία Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ
Patras IQ

Πρόσκληση Συμμετοχής σχολείων στην Patras IQ

H 6η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας. Aνοίγει τις πύλες της την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας και για τρεις ημέρες, έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Την 1η ημέρα της έκθεσης και μετά τις 10:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ. θα υποδεχτούμε σχολεία (ελάχιστο 5 και μέγιστο αριθμό 10) από την Περιφέρεια στο πλαίσιο εκπ/κής επίσκεψης.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και θα ειδοποιηθείτε πριν από 10/4/2019.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!

https://docs.google.com/forms/Patras IQ 2019
Patras IQ

Startup Weekend Patras…Κάνε την ιδέα σου πράξη σε 54 ώρες!

Το δεύτερο Startup Weekend Patras, το 54ωρο εντατικό σεμινάριο επιχειρηματικότητας που θα πραγματοποιηθεί στο νέο λιμάνι Πατρών (χώρος: IQ Patras) το τριήμερο 12-14 Απριλίου, δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις…

Μόλις 22 μέρες απομένουν μέχρι την πραγματοποίηση του Startup Weekend Patras και είμαστε εδώ όχι μόνο για να σου υπενθυμίσουμε να μαρκάρεις την ημέρα στο ημερολόγιό σου ή να προλάβεις να κατοχυρώσεις μία από τις τελευταίες θέσεις που απομένουν, αλλά και για να σου δώσουμε νέες και άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το event.

Ο συντονισμός του Startup Weekend Patras θα είναι…γένους θηλυκού και θα ακούει στο όνομα της Facilitator Αμαλίας Αγαθού, η οποία θα έρθει να μας… οργανώσει φέρνοντας όλο της το κέφι, αλλά και την εμπειρία της στον συντονισμό παρόμοιων - και όχι μόνο- διοργανώσεων.

Αν έχεις ήδη κάνει μαζί με την ομάδα σου αίτηση συμμετοχής, μάθε πως θα είστε από τους λίγους τυχερούς που θα εργαστούν, έστω για 54 ώρες, με μέντορες σπουδαίους ανθρώπους του επιχειρηματικού κλάδου. Θα μοιραστούν μαζί σας την εμπειρία και τη γνώση τους και θα επιβλέψουν τη δουλειά της ομάδας σας με σκοπό τη βελτίωση της ιδέας σας και τον σχεδιασμό των βημάτων που θα θέσουν σε κίνηση τα…γρανάζια της μηχανής που θα σας οδηγήσει στον δρόμο πρός την υλοποίησή της!

Κι επειδή σίγουρα κατανοούμε την περιέργειά σου, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τους μέντορες που θα έρθουν να τιμήσουν το δεύτερο Startup Weekend Patras by Google Entrepreneurs! Πρόκειται για τους:
Patras IQ

Οι ομάδες του 2ου κύκλου "RE-STARTUP Patras" στην Patras IQ.

To Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το POS4work, ανακοίνωσε τον 2ο κύκλο του επιτυχημένου προγράμματος “RE-STARTUP Patras”, με σκοπό την ανάδειξη, αλλά και την δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας οι υποψήφιοι και οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops, θα λάβουν υποστήριξη από μέντορες και coaches, θα έρθουν σε επαφή με επενδυτές και στελέχη εταιριών, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνές και τοπικό δίκτυο συνεργατών αλλά και δωρεάν παροχή γραφειακών χώρων και τεχνολογικού εξοπλισμού.
Οι ομάδες και άτομα που θα επιλεγούν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο “Match & Develop a Startup” της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και με την παρουσία τους στην έκθεση Patras IQ θα διεκδικήσουν βραβεία αλλά και χρηματοδότηση 1.000 ευρώ για την υλοποίηση της ιδέας τους.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 4 μήνες και υποστηρίζεται από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, από τα επενδυτικά funds Metavallon VC, Uni.Fund, Velocity Partners και VentureFriends καθώς και από το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας – NBG Business Seeds.
Η προ-θερμοκοιτίδα “RE-STARTUP” αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και του POS4work για την δημιουργία μιας σταθερής δομής στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Πάτρα.Patras IQ
Το Startup Weekend Patras επιστρέφει...


Από τις 12 και έως τις 14 Απριλίου, το δεύτερο Startup Weekend powered by Google Entrepreneurs (#SWpatras) έρχεται στην Πάτρα, στον χώρο του Patras IQ στο νέο λιμάνι. Η μοναδική αυτή διοργάνωση απευθύνεται σε άτομα και ομάδες που φιλοδοξούν να δουν τις πρωτότυπες ιδέες και τα υπό σχεδιασμό project τους να υλοποιούνται, αποκτώντας παράλληλα την τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να τα απογειώσουν!

Το Startup Weekend Patras 2019 είναι όμως πολλά περισσότερα από αυτό: φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο μια συνθήκη διάχυσης τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και αποτελεσματικών εργαλείων, αλλά και χώρο έμπνευσης: μια- έστω εφήμερη- θερμοκοιτίδαεπιχειρηματικότητας, ικανή να «γεννήσει» ιδέες από το μηδέν. Ακόμα και όσοι λοιπόν διαθέτουν έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο νου, ή μια δημιουργική ομάδα χωρίς πολύ συγκεκριμένα πλάνα, μπορούν σε όσα προσφέρει το SW Patras να βρουν την ιδέα εκείνη που θα τους κινητοποιήσει και θα τους κάνει να πάνε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά προς την υλοποίησή της.

54 ώρες για να δημιουργήσεις μια ιδέα από το μηδέν: ίσως και να ήταν λίγες χωρίς την παρουσία των μοναδικών στον τομέα τους- αλλά και στον χώρο της επιχειρηματικότητας εν γένει- ανθρώπων που θα συγκεντρώσει στην πόλη μας το Startup Weekend Patras 2019! Μοναδικοί Judges, Coatches και Speakers θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα, για να μοιραστούν μαζί μας τα μικρά και μεγάλα μυστικά που μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους πίσω από μια ιδέα στα μονοπάτια της επιτυχίας! Οι νικητές που θα αναδειχθούν θα βραβευτούν το απόγευμα της Κυριακής, 14 Απριλίου, κερδίζοντας μοναδικά δώρα.

Κλείσε τώρα εισιτήριο ΕΔΩ

Μην το χάσεις!


Startup Weekend Patras: 12-14 Απριλίου στην Patras IQ

Από τις 12 και έως τις 14 Απριλίου, το δεύτερο Startup Weekend powered by Google Entrepreneurs έρχεται στην Πάτρα, στον χώρο διεξαγωγής της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφορά Τεχνογνωσίας Patras IQ, κτήριο Β1, στο νέο λιμάνι.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα και ομάδες που φιλοδοξούν να δουν τις πρωτότυπες ιδέες και τα υπό σχεδιασμό project τους να υλοποιούνται, αποκτώντας παράλληλα την τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να τα απογειώσουν!

Το Startup Weekend Patras 2019 φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο μια συνθήκη διάχυσης τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και αποτελεσματικών εργαλείων, αλλά και χώρο έμπνευσης: μια- έστω εφήμερη- θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας, ικανή να «γεννήσει» ιδέες από το μηδέν. Ακόμα και όσοι λοιπόν διαθέτουν έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο νου, ή μια δημιουργική ομάδα χωρίς πολύ συγκεκριμένα πλάνα, μπορούν σε όσα προσφέρει το SW Patras να βρουν την ιδέα εκείνη που θα τους κινητοποιήσει και θα τους κάνει να πάνε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά προς την υλοποίησή της.

Κρατήσεις θέσεων εδώ:  https://bit.ly/2HvGYyN
Startup Weekend ΠάτραΔελτίο Τύπου
6η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ - PATRAS IQ 2019

Πάτρα, 1η Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής

στην Έκθεση Patras IQ 2019

Σε νέο χώρο και με αέρα ανανέωσης θα πραγματοποιηθεί η 6η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ) στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019, στο κτήριο Β1, του Νότιου Λιμένα Πατρών. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

Κύριος στόχος της Patras IQ είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Την φετινή χρονιά η PATRAS IQ 2019 έχει προσανατολισμό τα περίπτερα που θα προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα να εκθέτουν, κατά κύριο λόγο, ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον πλησιάζοντας, περισσότερο, με αυτό τον τρόπο τον στόχο της σύνδεσης των τομέων έρευνας και παραγωγής. Συνεπώς, κάθε περίπτερο θα αντιστοιχεί και σε μια πρόταση-προϊόν που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα.

Το ενδιαφέρον και πυκνό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις δυνατότητας χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards –EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της ιδανικής παρουσίασης των εκθεμάτων, θα υπάρξει συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Παν. Πατρών (Υπεύθυνη κ. Σταύρια Μαθιού), το οποίο θα έρθει σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους εκθέτες για το στήσιμο του περιπτέρου, τον τρόπο έκθεσης, την εμφάνιση της ιδέας και άλλες οργανωτικές λεπτομέρειες.

Για την αρτιότερη οργάνωση, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 20/3/2019 υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.patrasiq.gr. Για εγγραφές έως 16/3/2019 εφαρμόζεται εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική.

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών στα τηλέφωνα 2610 99 7890 / 7892 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση patrasiq@upatras.gr

Η Patras IQ περιμένει με χαρά κάθε ενδιαφερόμενο!

Patras IQ

 

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Η 6η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ) θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019, στο κτήριο Β1, του Νότιου Λιμένα Πατρών (Νέο Λιμάνι) και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών,  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

Κύριος στόχος της είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards –EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

 

Αυτή την χρονιά η PATRAS IQ 2019 σκοπεύει να πλησιάσει περισσότερο στην επίτευξη των στόχων της και για τον λόγο αυτό τα περίπτερα που θα προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα θα εκθέτουν κατά κύριο λόγο ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Συνεπώς, κάθε περίπτερο θα αντιστοιχεί και σε μια πρόταση-προϊόν που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα. Το στήσιμο του περιπτέρου, ο τρόπος έκθεσης και η εμφάνιση της ιδέας θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Παν. Πατρών (Υπεύθυνη κ. Σταύρια Μαθιού), το οποίο θα έρθει σε επαφή μαζί σας για τις οργανωτικές λεπτομέρειες.

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

Με χαρά αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην Patras IQ 2019.

 

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ

 

 

Καθ. Δημοσθένης Κ. Πολύζος,

Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών


Patras IQ
Patras IQ 2019- Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής


Σε νέο χώρο και με αέρα ανανέωσης θα πραγματοποιηθεί η 6η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ) στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019, στο κτήριο Β1, του Νότιου Λιμένα Πατρών. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

Κύριος στόχος της Patras IQ είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Την φετινή χρονιά η PATRAS IQ 2019 έχει προσανατολισμό τα περίπτερα που θα προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα να εκθέτουν, κατά κύριο λόγο, ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον πλησιάζοντας, περισσότερο, με αυτό τον τρόπο τον στόχο της σύνδεσης των τομέων έρευνας και παραγωγής. Συνεπώς, κάθε περίπτερο θα αντιστοιχεί και σε μια πρόταση-προϊόν που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα.

Το ενδιαφέρον και πυκνό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις δυνατότητας χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards –EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της ιδανικής παρουσίασης των εκθεμάτων, θα υπάρξει συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Παν. Πατρών (Υπεύθυνη κ. Σταύρια Μαθιού), το οποίο θα έρθει σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους εκθέτες για το στήσιμο του περιπτέρου, τον τρόπο έκθεσης, την εμφάνιση της ιδέας και άλλες οργανωτικές λεπτομέρειες.

Για την αρτιότερη οργάνωση, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 20/3/2019 υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.patrasiq.gr. Για εγγραφές έως 16/3/2019 εφαρμόζεται εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική.

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών στα τηλέφωνα 2610 99 7890 / 7892 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση patrasiq@upatras.gr Η Patras IQ περιμένει με χαρά κάθε ενδιαφερόμενο!


Patras IQ
Patras IQ 2019- 6η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ


Η 6η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ θα διεξαχθεί στις 12,13 & 14 Απριλίου 2019 στον Νότιο Λιμένα Πατρών, στο Κτίριο Β1 και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.

Κύριος στόχος της είναι η δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και την βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Η έκθεση Patras IQ έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards –EEPA 2017 καθώς και με το Βραβείο Education Business Awards 2016 και αναγνωρίζεται ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα με πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, workshops και εκθεσιακών περιπτέρων. Συμμετέχοντες στην Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ είναι ερευνητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι αναπτυξιακοί φορείς, καθώς και νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών και θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: patrasiq@upatras.gr, στο τηλέφωνο: 2610997892, καθώς και στον ιστότοπο: https://www.facebook.com/patrasiq/
500x500