ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ


Patras IQ
PATRAS IQ – 5η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας - Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» από τις 27 έως και τις 29 Απριλίου 2018.

Για τρείς ημέρες 80 εκθέτες παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους, τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονείται στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Ερευνητικά Ινστιτούτα και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν στην φετινή διοργάνωση τα συνεργατικά περίπτερα (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) τα οποία παρουσίασαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η προσέλευση των επισκεπτών που ξεπέρασαν τις 5.500, κατέδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα στις εκδηλώσεις συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, σημαντικοί συντελεστές υποστήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας καθώς και ο πολιτικός κόσμος.

O Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης και παρέθεσε ομιλία στην εναρκτήρια εκδήλωση την Παρασκευή 27 Απριλίου. Την Κυριακή 29 Απριλίου, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων της Έκθεσης Patras IQ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη των δικτύων 5ης γενιάς, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δεν έλειψε και η συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου, με ομιλία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Ευστράτιου Ζαφείρη,
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η επίσκεψη στην Έκθεση των μελών και του Προέδρου του Εθνικού Συμβούλιου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) το πρωί της Παρασκευής όπου και ξεναγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ αλλά και με τους εκθέτες.

Στην κεντρική εκδήλωση του Πανεπιστήμιο Πατρών το Σάββατο 28 Απριλίου με θέμα «Από την ιδέα και το εργαστήριο στο καινοτόμο προϊόν» παρουσιάστηκαν τόσο οι δυνατότητες χρηματοδότησης (Equifund, Uni. Fund, Big Pi, Metavallon, NBG Businnes Seeds κ.λπ.) και οι δράσεις των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και φορέων (Corallia, ΕΠΙ.νοώ, Orange Grove, In4Capital κ.λπ.) όσο και οι ανάγκες των φοιτητών για την στήριξη των επιχειρηματικών τους βημάτων. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς. Ομιλίες παρέθεσαν η κ. Κατερίνα Πραματάρη και οι κ.κ. Βασίλης Μακιός, Αρίστος Δοξιάδης, Γιώργος Καραντώνης, Σπύρος Αρσένης, Ευάγγελος Σιώκας, Δημήτριος Φωτιάδης, Βασίλης Μπουργανός, Γιάννης Καννελόπουλος, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Νάσος Κοσκινάς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Tην φετινή χρονιά μας τίμησε με την παρουσία του ο Καθ. Pavol Šajgalík, Πρόεδρος της Σλοβακικής Ακαδημίας Επιστημών, ο οποίος την ίδια ημέρα πραγματοποίησε ομιλία καθώς και η Πρέσβειρα της Σλοβακίας κα Iveta Hricova. Ιδιαίτερη τιμή μας έκανε με την παρουσία της η κα. Karina Sotnik -Director, Business Incubation and Accelerator Programs του οργανισμού City Science Center της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΑΠ. Η ομιλία της αφορούσε την καινοτομία, τις startups και την αμερικανική αγορά.

Την Κυριακή 29/4 φιλοξενήθηκαν δύο μεγάλα pitching events, με διαγωνιζόμενες φοιτητικές ομάδες. Η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε από το Hult Prize GREECE, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός φοιτητών από το 2010, όπου ο φετινός τελικός εθνικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Patras IQ. Ο δεύτερος διαγωνισμός ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα διάρκειας 2 μηνών, πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και του οργανισμού POS4work που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών και την υποστήριξη εκείνων που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω της επιχειρηματική τους ιδέα. Τα πιο ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια παρουσιάστηκαν και βραβεύτηκαν στην εκδήλωση της Κυριακής.
Εκτός από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ινστιτούτα της Δ. Ελλάδας, στην έκθεση έλαβαν μέρος Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από όλη τη χώρα, καινοτόμες επιχειρήσεις / τεχνοβλαστοί, νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπρόσωποι φορέων καινοτομίας.

Την ευθύνη της οργάνωσης, είχε επιτροπή στελεχών από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, με την συγκινητική βοήθεια 100 εθελοντών-φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.

Patras IQ

H 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας και για τρεις ημέρες, έως και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, θα φιλοξενήσει ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς και αναπτυξιακούς φορείς, νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς καθώς και συμπράττοντα σχήματα (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων η υπηρεσιών, πλαισιωμένη από σειρά εκδηλώσεων και διαγωνισμών.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια και η Κεντρική Εκδήλωση της έκθεσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 19:00 μμ. με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά.

Περισσότερες πληροφορίες για το PATRAS IQ 2018 μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://www.patrasiq.gr/ Με χαρά αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην Patras IQ 2018.Patras IQ

Η Patras IQ επισκέπτεται το Αίγιο την Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου – Μυρτιά, στο πλαίσιο παρουσίασης της 5η Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ. Η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 27-29 Απριλίου 2018, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» Πάτρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν η ιδέα, οι στόχοι και τα αναμενόμενα οφέλη των συμμετεχόντων στην Patras IQ, ενώ θα συζητηθούν πρωτοβουλίες και ερευνητικά έργα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες 5G καθώς και την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, από εκπροσώπους φορέων της Οργανωτικής Επιτροπής της Patras IQ.

Η ενημερωτική συνάντηση απευθύνεται σε φορείς άσκησης πολιτικής, εκπροσώπους των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, ερευνητές, φορείς που ασχολούνται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, φοιτητές, μαθητές και γενικά την τοπική κοινωνία.

Ηλεκτρονικές εγγραφές για τη συμμετοχή στην εκδήλωση μπορούν να πραγματοποιηθούν στον σύνδεσμο https://www.f6s.com/sew18patras. Η εκδήλωση εντάσσεται στην εβδομάδα επιχειρηματικότητας Startup Europe Week, στην οποία το Τεχνολογικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας είναι τοπικός συνδιοργανωτής.


Patras IQ
Patras IQ

Patras IQPatras IQ


Patras IQ


Patras IQ


Patras IQ

500x500