ΝΕΑ


Δελτίο Τύπου
5η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ - PATRAS IQ 2018

H 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας και για τρεις ημέρες, έως και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, θα φιλοξενήσει ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς και αναπτυξιακούς φορείς, νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και τεχνοβλαστούς καθώς και συμπράττοντα σχήματα (ερευνητικά εργαστήρια και νεοφυείς επιχειρήσεις) που συνεργάζονται για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων η υπηρεσιών, πλαισιωμένη από σειρά εκδηλώσεων και διαγωνισμών.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών και επενδυτικών οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα εγκαίνια και η Κεντρική Εκδήλωση της έκθεσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 19:00 μμ. με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά.

Περισσότερες πληροφορίες για το PATRAS IQ 2018 μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://www.patrasiq.gr/ Με χαρά αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην Patras IQ 2018.Πρόσκληση υποβολής προσφορών

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για τις υπηρεσίες επιμέλειας δημιουργικού, και είδη ψηφιακών εκτυπώσεων και κατασκευών στο πλαίσιο της «5ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2018», Επιτροπή Ερευνών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΠρόσκληση υποβολής προσφορών

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για τις υπηρεσίες προβολής, διαφήμισης και δράσεις επικοινωνίας στο πλαίσιο της «5ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2018», Επιτροπή Ερευνών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΠρόσκληση υποβολής προσφορών

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την οπτικοακουστική κάλυψη στο πλαίσιο της «5ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2018», Επιτροπή Ερευνών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΑνανεωμένα Χρήσιμα Έγγραφα

Σας ενημερώνουμε ότι στην ενότητα Χρήσιμα Έγγραφα έχουν προστεθεί έγγραφα σχετικά με τυχόν πρόσθετο εξοπλισμό που μπορεί να χρειαστείτε (4a. Έντυπο Τεχνικών παροχών), καθώς και πληροφορίες σχετικά με την Δομή και τις διαστάσεις του τυποποιημένου περιπτέρου (4b. Δομή Τυποποιημένου Περιπτέρου).Πρόσκληση υποβολής προσφορών

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την προμήθεια αναμνηστικών δώρων στο πλαίσιο της «5ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2018», Επιτροπή Ερευνών, Πανεπιστήμιο Πατρών. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩΠαρουσίαση 5ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2018 στο Αίγιο ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 16/04/2018
ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ 16/03/2018 - ΕΚΠΤΩΣΗ 50%

Δέσμευση περιπτέρου για συμμετοχή στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας- Patras IQ 2018. Η διαδικασία δέσμευσης περιπτέρων για την PatrasIQ 2018 έχει ήδη ξεκινήσει. Από τους διοργανωτές ακολουθείται η λογική της δέσμευσης κατά προτεραιότητα (first come, first served). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως μέσω του ηλεκτρονικού εντύπου συμμετοχής, την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην έκθεση, δηλώνοντας ταυτόχρονα και τις ανάγκες τους σε τετραγωνικά μέτρα, εξοπλισμό κ.τ.λ. Το κόστος συμμετοχής είναι ανάλογο με το μέγεθος περιπτέρου και τον εξοπλισμό. Πρόσθετο εξοπλισμό σε έπιπλα, μπορούν να παραγγείλουν οι εκθέτες, από τον κατάλογο του ανάδοχου προμηθευτή που θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα της έκθεσης (το κόστος επιβαρύνεται ο εκθέτης).

Για οποιαδήποτε απορία, πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας. Ε.Λ.Κ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών

Μονάδα Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Κτήριο Α’, Αίθριο 1ου ορόφου, Γραφείο Α.109
Τηλέφωνο: 261096 9056 (Μαθιού), 261096 9057 (Τζιτζιρέλλη)
Ηλεκτρ. ταχυδρ. Μονάδας:secretariat@patrasiq.gr

Συνοπτικός διαγωνισμός

Συνοπτικός διαγωνισμός για την Σύναψη Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών για το έργο του σχεδιασμού, της κατασκευής, του εξοπλισμού, της διαμόρφωσης και της αποξήλωσης των περιπτέρων στο πλαίσιο της Έκθεσης PatrasIQ 2018, Πανεπιστήμιο Πατρών. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Patras IQ 2017

H συμμετοχή της «Patras IQ» για πρώτη φορά στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διεξήχθη 9 με 17 Σεπτεμβρίου 2017, και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό περίπτερο στον χώρο της ACADEMIA (περίπτερο Νο 14 Stand 23) που φιλοξενεί δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εκπαίδευσης και έρευνας, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η «Patras IQ» ‘ταξίδεψε’ στο βορρά προβάλλοντας στο περίπτερό της την πρωτοβουλία και τις δράσεις της, ώριμες και καινοτόμες ιδέες από εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τα προϊόντα νεοφυών επιχειρήσεων που προέκυψαν από την συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

Η συμμετοχή της συνέπεσε χρονικά με την επίσημη ανακοίνωση των ημερομηνιών διοργάνωσης της 5ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ η οποία θα διεξαχθεί στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΦΑΛΟΣ».

Το περίπτερο δέχτηκε πλήθος επισκεπτών οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των εργαστηρίων, των εταιριών και της Patras IQ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Μεταξύ αυτών, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππάς, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Γεννηματά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Σπαρτινός, η Βουλευτής Αθηνών κα Καραμανλή, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα καθώς και την επικείμενη 5η Έκθεση Patras IQ.

Ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε και η συνάντηση με τον Πρέσβη Pyatt των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος επισκέφτηκε το περίπτερο και έκανε ειδική μνεία στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας


Patras IQ 2017
Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards –EEPA 2017 για την PATRASIQ

H PATRAS IQ τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017, στην κατηγορία Προώθηση Επιχειρηματικότητας και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 2η φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διεκδίκηση του πανευρωπαϊκού βραβείου, που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2017 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε εθνικό επίπεδο από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Η πρωτοβουλία PATRAS IQ, που συνδέει την έρευνα με την επιχειρηματικότητα αποτελεί από το 2016 συνδιοργάνωση, μέσω 10ετούς προγραμματικής σύμβασης, των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.Patras IQ 2017
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ 4ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

Την Κυριακή το βράδυ έκλεισαν οι πύλες της 4ης έκθεσης Patras IQ που έγινε από τις 7 έως και τις 9 Απριλίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. 100 εκθέτες σε 88 περίπτερα, παρουσίασαν τους θησαυρούς της έρευνας που παράγονται στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρίες που αξιοποιούν την γνώση σε ώριμο προϊόν και εταιρικά σχήματα βασισμένα στην καινοτομία.

Η προσέλευση των επισκεπτών που ξεπέρασαν τις 7000, εξάντλησε κάθε προσδοκία των διοργανωτών και έδειξε πως η κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια , που έχει ως στόχο

-την συνεργασία ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και
-την πρόσκληση στους νέους να γίνουν επιχειρηματίες αξιοποιώντας την καινοτομία.
Παράλληλα έγιναν πολλές εκδηλώσεις με στοχευμένη θεματολογία και επιλεγμένους ομιλητές.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, το Επιμελητήριο Αχαΐας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Τοπικό Οικοσύστημα Στήριξης της Καινοτομίας & Ευφυούς Επιχειρηματικότητας» ενώ η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών Mindspace επιμελήθηκε την εκδήλωση «Mindspace All-Stars» με ομιλητές τους κ.κ. Πήτερ Οικονομίδη, Σταύρο Μεσσήνη και Παύλο Ευμορφίδη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διοργανώθηκε εργαστήριο με θέμα «Χρήσιμες Δεξιότητες για τα πρώτα βήματα ενός startuper” από τον «Comvos –Επιστημονικές Φοιτητικές Ομάδες του ΠΠ».

Το Σάββατο 8 Απριλίου. πραγματοποιήθηκαν οι συνεδρίες «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα» από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» και «Αλλάζοντας το ακαδημαϊκό τοπίο στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση» και «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στο ΕΑΠ – Τμήμα Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Επίσης η συνεδρία «Καινοτομία, Επιστήμη και Επικοινωνία» από το Liberal.gr. Ο δε ιδρυτής της Forthnet κ. Παντελής Τζωρτζάκης μίλησε με θέμα «Σήμερα είναι η σειρά σου…Μπορείς και εσύ! Από ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου στην κύρια αγορά του ΧΑΑ». Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων το Mindspace Πάτρας διοργάνωσε εργαστήριο με θέμα «Idea to product”.

Στις 18.00 πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια και η Κεντρική Εκδήλωση της έκθεσης με κύριο ομιλητή τον Αν. Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη, με θέμα «Χτίζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική για την Έρευνα και τηνΚαινοτομία».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Patras IQ και Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης καθ. Δημοσθένης Πολύζος. Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης, στην οποία δόθηκε η δυνατότητα για συζήτηση και δικτύωση ανάμεσα σε εκθέτες, επενδυτές, εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες, φοιτητές εργαζόμενους κ.α.

Την Κυριακή 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα «Δράσεις Καινοτομίας από την Εθνική Τράπεζα» με εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας, όπως επίσης «Χρηματοδοτικά Εργαλεία για Καινοτομία και Επιχειρηματικές Ιδέες», και «Έρευνα και Καινοτομία-Προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας» που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Β Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τα στελέχη της ΓΓΕΤ για τις Τρέχουσες Δράσεις Διμερών Συνεργασιών στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ, Ειδικές Δράσεις Έρευνας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ: Υδατοκαλλιέργειες, Βιομηχανικά Υλικά, Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό, καθώς και παρουσίαση της Ενιαίας Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Το απόγευμα, οι συνεδρίες ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση με θέμα «Φτιάξε το εταιρικό σου σχήμα» για το πρόγραμμα «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» όπου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν συνεργασίες προκειμένου να συμμετάσχουν με κοινή πρόταση στο προαναφερθέν πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έλαβε χώρα το εργαστήριο «Soft Skills Training: Entrepreneurial Mindset” που διοργάνωσε ο Comvos –Επιστημονικές Φοιτητικές Ομάδες του ΠΠ.

Εκτός από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ινστιτούτα της Δ. Ελλάδας, στην έκθεση έλαβαν μέρος Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από όλη τη χώρα, καινοτόμες επιχειρήσεις / τεχνοβλαστοί, νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπρόσωποι φορέων καινοτομίας.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 Β2Β συναντήσεις μεταξύ ερευνητών και επενδυτικών κεφαλαίων. Την ευθύνη της οργάνωσης, είχε επιτροπή στελεχών από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, με την βοήθεια 70 εθελοντών-φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


500x500