Δρ. Χρήστος Τσεκρέκος

Δρ. Χρήστος Τσεκρέκος

DSP Senior Engineer, Εργ. Μικροηλεκτρονικής Telecom Broadband Systems & Wireless Technologies

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
12:00 – 13:00 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPATRAS IQ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Χρήστος Τσεκρέκος είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος και Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο του Αϊντχόβεν και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αντίστοιχα. Από το 2018 είναι Senior Μηχανικός DSP στην Intracom Telecom. Έχει πάνω από 15 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στην Έρευνα και Ανάπτυξη (Ολλανδία, Ιαπωνία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο). Έχει δημοσιεύσει 40 επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, που έχουν λάβει πάνω από 650 αναφορές (Google Scholar). Η ειδίκευσή του αφορά στο φυσικό στρώμα τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και στην επεξεργασία σήματος, περιλαμβάνοντας αναλογικό/ψηφιακό beamforming, αλγορίθμους και ψηφιακή επεξεργασία σήματος (DSP), συστήματα radio-over-fiber και συστήματα οπτικής μετάδοσης υψηλών ταχυτήτων, οπτικές συνδέσεις μικρής εμβέλειας σε κτήρια και κέντρα δεδομένων, φωτονικά στοιχεία, δοκιμή και αξιολόγηση συστημάτων.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο