Κλεομένης Μπάρλος

Κλεομένης Μπάρλος

Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος

Ομιλία

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ομ. Καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1949 στην Πάτρα.

Έλαβε Πτυχίο Χημείας και διδακτορικό δίπλωμα Χημείας από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1976 με αντικείμενο την σύνθεση και φασματοσκοπεία βορανίων, οργανοπυριτικών και οργανοφωσφορικών ενώσεων.

Το 1980 προσελήφθη στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ως Ειδικός Επιστήμονας και εν συνεχεία έφτασε έως τη βαθμίδα του Καθηγητή.

Από το 1981 διδάσκει “Οργανική Χημεία” και “Πεπτιδική και Συνδυαστική Χημεία” στο Παν/μιο Πατρών όπου εργάσθηκε στους τομείς παραγώγων αμινοξέων, ειδικών πολυμερών και την σύνθεση πεπτιδίων και μικρών πρωτεϊνών.

Επιπλέον το 1990 ίδρυσε την εταιρεία «Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών Α.Ε.  (CBL S.A.) »,με την δραστηριότητα της οποίας ασχολείται έως σήμερα.

Από τον Μάιο του 2015 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος και από το 2016 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο