Δημήτρης Βλάχος

Δημήτρης Βλάχος

Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός/Τεχνικός Διευθυντής ADAMANT COMPOSITES ΕΠΕ

Ομιλία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου | Αίθουσα 1
12:00 – 13:00 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPATRAS IQ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Δημήτρης Βλάχος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με 15χρονη εμπειρία στον τομέα της αεροναυπηγικής και του διαστήματος. Είναι ένας εκ των συνιδρυτών της Adamant Composites ΕΠΕ όπου έχει και το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή (από το 2016). Πριν από την συμμετοχή του στην Adamant Composites εργάστηκε για πάνω από 10 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής – AML) σε διάφορα προγράμματα Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας στο πεδίο του σχεδιασμού και της ανάλυσης κατασκευών από σύνθετα υλικά. Η εμπειρία του από τη συνεργασία με το AML περιλαμβάνει της συμμετοχή στην ομάδα σχεδιασμού της πρώτης γέφυρας βαρέων οχημάτων από σύνθετα υλικά. Μεταξύ άλλων, συντονίζει για την Adamant Composites δύο έργα χρηματοδοτούμενα από τον ΕΟΔ, στο αντικείμενο των αναδιπλούμενων κατασκευών για εφαρμογές διαστήματος. Ένα από αυτά τα έργα, το Project DELHILA, προσέφερε το τεχνικό πεδίο για ένα από τα πρώτα Βιομηχανικά Διδακτορικά σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως εταίρος του έργου INTECMED - Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean, του προγράμματος ENI CBC MED, με επιστημονικώς υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσθένη Πολύζο διοργανώνει 1η Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Matchmaking Event, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 12.00μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου INTECMED καθώς και των βασικών του εργαλείων και μεθόδων για την προώθηση της καινοτομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της πρόσκλησης χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών που διεξάγεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, επικεφαλής εταίρο του έργου INTECMED.

Το event θα πραγματοποιηθεί πλήρως διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/84521728069

Το έργο INTECMED χρηματοδοτείται από κοινοτικούς (85%) και εθνικούς πόρους (15%).

Επισυνάπτεται η ατζέντα της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο