Ιατρική / Βιοτεχνολογία
Company logo

Ερευνητικό πεδίο του εργαστηρίου: Η μελέτη των Βιοσημάτων με στόχο την βελτίωση διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών Η μελέτη της επίδρασης της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στην Ανθρώπινη Υγεία Η δημιουργία Ευφυών Συστημάτων στο χώρο της Υγείας

Περίπτερο : 23

Υπεύθ.:ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Company logo

Η InSyBio είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην εξατομικευμένη ιατρική και εστιάζει στην ανάλυση πολύπλοκων βιολογικών δεδομένων. Η InSyBio Suite είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εργαλείων ανάλυσης η οποία, παρέχοντας υπηρεσίες μέσω Cloud, στοχεύει στην ανακάλυψη και ερμηνεία βιοδεικτών με αυξημένη προγνωστική και διαγνωστική δυνατότητα. Οι πελάτες μας είναι ερευνητές μοριακής βιολογίας που είτε εργάζονται σε εταιρείες βιοτεχνολογίας ή φαρμακευτικές, είτε είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. H InSyBio συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και έχει βραβευτεί με το δεύτεορ βραβείο στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2016.

Περίπτερο : 29

Υπεύθ.:ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Company logo

Μονάδα Λειτουργικής Μικροσκοπίας Πανεπιστημίου Πατρών Περιγραφή Η Μονάδα Λειτουργικής Μικροσκοπίας του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκεται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου και προσφέρει: • Διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών • εκπαίδευση φοιτητών και ερευνητών σε βασικές μεθόδους μικροσκοπίας, αλλά και σε προηγμένες τεχνικές λειτουργικής μικροσκοπίας και ποσοτικής ανάλυσης δεδομένων • υποστήριξη ερευνητικών έργων και κλινικών μελετών • τεχνική υποστήριξη σε θέματα μικροσκοπίας, ψηφιακής απεικόνισης και επεξεργασίας εικόνας • υπηρεσίες έρευνας εντός και εκτός της Πανεπιστημιακής Κοινότητας • διοργάνωση σεμιναρίων • ενημέρωση σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την σημασία και τις εφαρμογές της μικροσκοπίας σε θέματα Έρευνας και Ιατρικής Η Μονάδα απαρτίζεται από ένα συνεστιακό μικροσκόπιο, μικροσκόπιο φθορισμού, οπτικά μικροσκόπια και στερεοσκόπια – συμπεριλαμβανομένου και ενός στερεοσκοπίου φθορισμού. Πρόσφατα επανδρώθηκε με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μικροσκόπιο με νανοχειρουργικό laser υπεριώδους ακτινοβολίας. Εκτός από τη συνδρομή μας στο διδακτικό έργο του Τμήματος Ιατρικής και σε ερευνητικά προγράμματα, προσφέρουμε μία σειρά υπηρεσιών σε: • Βιολογικά και ιατρικά εργαστήρια • Φαρμακευτικές εταιρίες • Εταιρίες για την κατασκευή υλικών • Φορείς αγροκαλλιεργειών • Φορείς ιχθυοκαλλιεργειών Συγκεκριμένα, παρέχουμε: • Ανάπτυξη μεθόδων για απεικόνιση βιολογικών/κλινικών δειγμάτων και υλικών • Παρατήρηση δειγμάτων με μικροσκοπία και παραγωγή εικόνων για παρουσιάσεις, αναφορές, δημοσιεύσεις • Επεξεργασία δειγμάτων και απεικόνιση με τα μικροσκόπιά μας • Ποσοτική και ποιοτική ανάλυση δειγμάτων και εικόνων • Συμβουλευτικές συνεδρίες για την ανάλυση δειγμάτων με λειτουργική μικροσκοπία Για περισσότερες πληροφορίες, εκπαίδευση, ή συμβουλευτική συνεδρία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με: Σταύρο Ταραβήρα, Καθηγητής, Ιατρικής Σχολής: Τηλ. 2610-997943, email: taraviras@med.upatras.gr, taraviras@yahoo.com Ζωή Λυγερού, Καθηγήτρια, Ιατρικής Σχολής: Τηλ. 2610-997610, email: lygerou@upatras.gr, z_lygerou@yahoo.com Το συνεστιακό μικροσκόπιο της Μονάδας (Leica, TCS SP5) με τέσσερεις γραμμές laser. Παρατήρηση βιολογικών και κλινικών δειγμάτων Παρατήρηση υλικών

Περίπτερο : 65

Υπεύθ.:ΤΑΡΑΒΗΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Company logo

Electroceuticals (Sports, Beauty, Food) PharmaVape ΠΥΠΕ

Περίπτερο : 27

Υπεύθ.:ΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Company logo

Η Octagon Lab είναι μια νεοφυής επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή και τυποποίηση χημικών και βιοχημικών διαλυμάτων και έδρα τον Άγιο Βασίλειο Πατρών. Η εταιρεία είναι σε άμεση συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας (ΕΜΒΙΑ) του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ένας εκ των κύριων στόχων της εταιρείας και του ΕΜΒΙΑ είναι η παραγωγή και τυποποίηση συμβατικών αλλά και καινοτόμων υγρών ατμίσματος, σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, υψηλής ποιότητας, σημαντικής διάρκειας και μηδενικής τοξικότητας προς το χρήστη. Βασική επιδίωξη της εταιρείας είναι η επένδυση στην ελληνική έρευνα και καινοτομία, με την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Η εταιρεία εδρεύει σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργίας της και μπορεί να υποστηρίξει τον αναμενόμενο ταχύ ρυθμό ανάπτυξης της.

Περίπτερο : 26

Υπεύθ.:ΛΑΓΟΥΜΙΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Company logo

Παρουσίαση συστήματος υβριδικής κατάτμησης ήπατος από κοινές ιατρικές απεικονιστικές εξετάσεις (CT ή MRI) εξειδικευμένο στο προεγχειρητικό σχεδιασμό, την διεγχειρητική καθοδήγηση και την ανάλυση κινδύνου για επεμβάσεις στο ήπαρ.

Περίπτερο : 0

Υπεύθ.:ΖΥΓΟΜΑΛΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

Company logo

Περίπτερο : 64

Υπεύθ.:ΛΥΓΕΡΟΥ ΖΩΗ ΤΑΡΑΒΗΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Company logo

Θα εκτεθεί μια πρότυπη συσκευή ανίχνευσης κρίσεων πανικού. Η συσκευή που θα παρουσιαστεί έχει ανασκευαστεί αξιοποιώντας υλικά που μπορεί να αγοράσει οποιοσδήποτε από καταστήματα ηλεκτρονικών, προκειμένου να επιδειχθεί η δυνατότητα που δίνεται σε νέους δημιουργούς να ανακατασκευάσουν την συσκευή, να την βελτιώσουν και να την επανασχεδιάσουν σε όποια τεχνολογία επιλέξουν. Η ιδέα είναι να ενισχυθεί το κίνημα των νέων δημιουργών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο πεδίο των ιατρικών ηλεκτρονικών.

Περίπτερο : 15

Υπεύθ.:ΚΑΚΑΡΟΥΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

500x500